MĂRTURII. Ce se întâmplă cu românul care a provocat accidentul din Italia în care și-au pierdut viața patru persoane. Mesajul postat de acesta pe Facebook – FOTO/VIDEO

MĂRTURII. Ce se întâmplă cu românul care a provocat accidentul din Italia în care și-au pierdut viața patru persoane. Mesajul postat de acesta pe Facebook - FOTO/VIDEO
Detalii șocante despre accidentul din Italia în care au murit patru români: „Tata a ţipat la mine: «Fii atent!» Câţiva metri şi i-aş fi salvat pe toţi” / Sursă FOTO: Captură YouTube
Publicat: 09/06/2020, 12:45
Actualizat: 09/06/2020, 12:50

Bărbatul român care se afla la volanul mașinii în momentul în care a avut loc accidentul în care au murit patru români, rude și cunoștințe ale acestuia, a povestit modul în care a avut loc tragicul incident.

Bărbatul a fost eliberat din închisoare și a fost plasat în arest la domiciliu

Judecătorul a validat arestarea lui Emil Ciurar sub acuzația de omucidere culpabilă multiplă, decizie contestată de procurorul Roberto Rossi, cel care conduce ancheta în acest caz.

Emil Ciurar, asistat de avocatul Christian Vannucchi, a apărut în fața magistraților în stare de șoc. El s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde în timpul interogării și nu a răspuns la nicio întrebare legată de accidentul pe care l-a provocat vineri, în urma căruia i-au murit părinții și doi dintre cei patru copii.

 „Mereu veți rămâne în sufletul meu. Dumnezu să vă ierte și să vă odihnească în pace. Nu vă voi uita niciodată”, a fost mesajul transmis de Emil pe Facebook, alături de fotografiile cu cele patru victime ale accidentului.

MĂRTURII. Ce se întâmplă cu românul care a provocat accidentul din Itali în care și-au pierdut viața patru persoane. Mesajul postat de acesta pe Facebook - VIDEO
Mesajul postat pe Facebook de românul care a provocat accidentul dramatic din Italia

Știre inițială 

Românul  în vârstă de 30 ani din comuna Petru Rareş, Bistriţa-Năsăud  a provocat un accident mortal pe autostrada A1 din Italia, în zona Arezzo, la Badia al Pino, vineri, 5 iunie.

„Tata a ţipat la mine: «Fii atent!» Am deschis ochii şi am văzut un TIR în faţa mea, am încercat să virez stînga. Câţiva metri şi i-aş fi salvat pe toţi”,  a rememorat incidentul Emil Ciurar.

Detalii despre accidentul tragic în urma căruia și-au pierdut viața patru persoane

Bărbatul care şi-a pierdut în accident părinţii şi copiii, un băieţel de 10 ani şi o fetiţă de 8 ani, este acum în închisoare, acuzat de moartea acestora şi pasibil de 21 ani de puşcărie. Acesta se afla la volanul unei dube Volkswagen Sharan când a adormit la volan şi s-a ciocnit de un TIR, apoi a ricoşat într-un Nissan Qashqai, potrivit Corriere de Arezzo.

„Mergeam în Napoli unde avem rude, să muncim câteva luni”, a mai declarat bărbatul.

În dubiţa de 7 persoane călătoreau 8 persoane: pe lângă cei enumeraţi se mai aflau fratele lui Emil, de 14 ani, şi încă un copil de-al său, geamănul băiatului de 10 ani care a murit. Ambii au fost răniţi. În spatele lor se afla o dubiţă în care se aflau alţi membri ai familiei. Familia de români făcea naveta între România şi Italia şi locuia în Campania.

Bărbatul fusese condamnat pentru jaf

Emil Ciurar avea cazier pentru o infracţiune comisă în Italia acum 12 ani. Deţinea permis auto. Conducea de 30 ore şi chiar înainte de accident, făcuse o oprire într-o parcare de pe autostradă, pentru că se simţea foarte obosit.

„Nu beau, dar am fumat multe ţigări”, a mai spus şoferul.

Avocaţii săi vor cere pentru acesta arest la domiciliu în casa rudelor din Napoli.

Familia de români intrase în Italia din Slovenia și se îndrepta spre Napoli la bordul unui autoturism Volkswagen Sharan cu 7 locuri. Anchetatorii relatează că atât martorii, cât și imaginile înregistrate de camerele video de pe autostradă indicau cum mașina condusă de tatăl român se ducea spre dreapta și apoi a lovit partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de repaus de pe autostradă. Toți pasagerii din mașină au fost aruncați în exterior, pe asfalt, iar mașina a fost complet distrusă.