Masacru în California! Cel puţin şapte persoane au murit în două atacuri armate asupra a două ferme din apropiere de San Francisco. Atacatorul a fost arestat

Masacru în California! Cel puţin şapte persoane au murit în două atacuri armate asupra a două ferme din apropiere de San Francisco. Atacatorul a fost arestat
Foto: Pixabay (caracter ilustrativ)
Publicat: 24/01/2023, 09:51
Actualizat: 24/01/2023, 09:53

Cel puţin şapte persoane au fost ucise luni în apropiere de San Francisco în două atacuri armate care par să fi fost comise de aceeaşi persoană, potrivit posturilor locale de televiziune. Atacatorul a fost arestat.

Cele două atacuri au avut loc ieri după-amiază în două locații separate din orașul de coastă Half Moon Bay, la aproximativ 50 km sud de San Francisco.

Ambele atacuri armate au avut loc în ferme apropiate una de cealaltă, au precizat posturile locale afiliate la ABC şi NBC.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Zhao Chunli, în vârstă de 67 de ani, un rezident local.

Primele patru victime au fost descoperite la o fermă de ciuperci în jurul orei locale 14:22, în timp ce celelalte trei au fost găsite mai târziu la o firmă de camioane din apropiere.

Anchetatorii nu au oferit încă un motiv pentru atac.

Șeriful comitatului San Mateo, Christina Corpus, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că suspectul a fost arestat după ce s-a deplasat singur cu mașina la o secție de poliție locală în jurul orei 16:40.

El a fost găsit cu un pistol semiautomat care ar fi putut fi folosit în atac și în prezent „cooperează” cu poliția, a adăugat ea.

Suspectul a fost filmat luni de camerele de luat vederi de la televiziuni în timp ce se preda la biroul șerifului din comitatul San Mateo, la aproximativ două ore după atac.

Bărbatul, de origine asiatică, îmbrăcat într-o vestă gri cu mâneci roşii şi o şapcă gri deschis întin. Acesta a fost pus la pământ şi încătuşat, apoi percheziţionat, înainte de a fi escortat de mai mulţi poliţişti.

Corpus a adăugat că o a opta victimă este tratată la spital și se află în stare critică.

Într-o conferință de presă, șeriful a confirmat, de asemenea, că printre martori se numără copii care fuseseră recent lăsați să plece de la școală și care locuiau pe proprietatea rurală.

Debbie Ruddock, membră a Consiliului din Half Moon Bay, a declarat pentru NBC că victimele erau muncitori agricoli chinezi.

Președintele Consiliului de supraveghere al comitatului San Mateo, Dave Pine, a declarat pentru  Associated Press că atacurile au fost comise de un „muncitor nemulțumit”.

Atacurile de luni survine în timp ce statul jelește decesele din Monterey Park, de lângă Los Angeles, cu populație majoritar asiatică, în timpul sărbătorilor pentru Anul Nou Lunar, când un trăgător de origine asiatică a ucis 11 persoane, potrivit Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase