Matteo Salvini ministru Interne Italia anti imigranți vizită Libia

Redactor:
Bianca Pavaluca
Matteo Salvini, contestatar declarat al imigranților, face o vizită în Libia. Cu ce propuneri vine ministrul italian de Interne, vezi în articol

Vizita la Tripoli, capitala Libiei, are ca scop lămurirea problemelor create de criza migranților, după ce Italia a început să refuze primirea navelor cu imigranți salvați din Marea Mediterană.

Ministrul de Interne al Italiei își dorește ca migranții care încearcă să ajungă în Europa să fie înregistrați în centre din Africa de Nord, ceea ce ar implica o serie de schimbări internaționale în procedurile de primire a migranților.

În urma discuției cu omologul libian, Salvini a menționat că aceste centre de procesare nu ar avea același efect dacă ar fi poziționate în Italia, deoarece nu ar putea opri călătoria periculoasă pe Marea Mediterană. În timpul vizitei, oficialul italian le-a atras atenția agențiilor de salvare libiene să încerce să îi oprească pe cei care doresc să traverseze Marea Mediterană.

migranti veniti peste mediterana

Marina libiană a declarat că a salvat aproximativ 1.000 de migranți în weekendul acesta și a recuperat aproximativ zece persoane decedate din mare.

Acesta le-a spus duminică organizațiilor de caritate străine să lase „autoritățile libiene să își facă treaba de a salva, recupera și reîntoarce emigranții în țara lor, așa cum o fac de ceva vreme, fără ca vasele ONG-urilor să le încurce sau să le provoace dificultăți”. 

„Porturile italiene sunt și vor fi închise pentru cei care ajută traficanții de persoane”, a declarat ferm Matteo Salvini. 

Coasta vestică a Libiei este punctul principal de plecare pentru zeci de mii de migranți care doresc să scape de război și sărăcie. Matteo Salvini a declarat că scopul lui principal este să oprească acest „influx” în Italia.

Inchide