• Publicat:
Internațional

Medicul legist șef din New York a vorbit despre ultimele clipe din viața lui Jeffrey Epstein. Cum a fost posibil ca miliardarul acuzat de pedofilie să se sinucidă în celulă

Medicul legist șef din New York a vorbit despre ultimele clipe din viața lui Jeffrey Epstein. Cum a fost posibil ca miliardarul acuzat de pedofilie să se sinucidă în celulă
Dr. Barbara Sampson, medicul legist șef al orașului New York, este de părere că Jeffrey Epstein, un om de afaceri cu legături cu o serie de politicieni, inclusiv Donald Trump și Bill Clinton, s-a sinucis prin spânzurare în celula sa, informează cotidianul The New York Times, citând un oficial.

Medicii au efectuat duminică autopsia lui Epstein, la care a asistat și un medic legist privat în numele reprezentanților lui Epstein, a anunțat Sampson, care a precizat că este o „practică obișnuită”.

Dr. Barbara Sampson a transmis că pentru stabilirea cauzei decesului se „așteaptă momentan informații suplimentare”.

Potrivit unui oficial american, care a preferat să-și păstreze anonimatul, fostul om de afaceri a fost găsit spânzurat în celula sa, unde era închis după ce a fost pus sub acuzare pentru trafic de minori în scopuri sexuale, relatează agenția Reuters, citând The New York Times.

Epstein, care a pledat nevinovat și a fost arestat fără cauțiune, a fost găsit mort sâmbătă în celula sa într-o închisoare din New York.

Pe 25 iulie, Epstein a fost găsit în stare de inconștiență și cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York, existând suspiciuni că a încercat să se sinucidă.

În pofida acestui incident, Epstein nu era supravegheat pentru comportament suicidar, fiind singur în celula sa dintr-un centru corecțional utilizat pentru a izola deținuții vulnerabili.

Procurorul general al SUA, William Barr, a cerut FBI-ului și Departamentului de Justiție o anchetă cu privire la moartea miliardarului american Jeffrey Epstein, declarându-se „îngrozit” de decesul acestuia în timp ce se afla în custodia poliției federale.

 

Tags:
Inchide