Mesajul cu care BARACK OBAMA face istorie pe Twitter

Mesajul cu care BARACK OBAMA face istorie pe Twitter
Publicat: 07/11/2012, 12:47
Actualizat: 03/09/2019, 09:00

Anunțul postat pe Twitter de președintele american Barack Obama după realegerea în funcție a devenit cel mai popular mesaj de pe rețeaua de microbloging.

„Toate acestea s-au întâmplat mulțumită vouă. Mulțumesc”, acesta a fost mesajul postat de Barack Obama marți seara la ora 23.14 (06.14, ora României) prin intermediul căruia își anunța victoria pe rețeaua Twitter chiar în momentul în care posturile de televiziune anunțau că a fost reales pentru un nou mandat la Casa Albă, scrie AFP.

Câteva secunde mai târziu, Barack Obama semna el însuși, cu inițialele sale, un al doilea mesaj: „Suntem cu toții împreună. Acesta este modul în care am făcut campanie și aceasta este ceea ce suntem. Merci. -bo”.

Dar mesajul care va rămâne probabil în istorie este cel pe care BarackObama l-a postat două minute mai târziu. „Încă patru ani”, anunță mesajul său, fiind însoțit de o fotografie a președintelui îmbrățișând-o pe soția sa, Michelle.

La numai o jumătate de oră din momentul în care a fost postat, mesajul a fost retransmis de către alți abonați de aproape 300.000 de mii de ori.

Potrivit Buzzfeld, un site de Internet foarte popular în Statele Unite, acest mesaj a devenit cel mai popular din toate timpurile. Astfel, a luat locul unui mesaj al cântărețului Justin Bieber, erou al adolescenților în Statele Unite și în întreaga lume.

Aceeași fotografie și același mesaj au fost difuzate simultan pe Facebook. Timp de oră, mai mult de un milion de persoane au dat „like” și aproximativ 150.000 l-au redistribuit.

Toată seara, Barack Obama și-a îndemnat suporterii să se mobilizeze pe Twitter, cerându-le să rămână la cozile de așteptare, dacă se aflau în fața unei secții de votare, și să-i îndemne pe amicii lor care locuiesc în statele-cheie să retransmită mesajul său, dacă fac „parte din #TeamObama”.

Drept dovadă că rețelele sociale au fost foarte importante în cursa pentru Casa Albă este faptul că președintele a intervenit el însuși marți după-amiază pe site-ul de Internet Reddit, o rețea socială în vogă în Statele Unite, pentru a-i îndemna pe tineri să voteze.

În momentul anunțării victoriei lui Obama la ora 23.19 (06.19, ora României), 327.453 de mesaje pe minut au fost postate pe Twitter în legătură cu alegerile prezidențiale, a anunțat site-ul de Internet.

Rețeaua socială a precizat, înainte chiar de anunțarea rezultatelor, că alegerile prezidențiale au devenit în acea seară evenimentul politic cel mai mediatizat din istoria americană.

De la discursul incoerent al actorului Clint Eastwood ținut la convenția republicană de la Tampa ce a avut loc la sfârșitul lui august, ironizat masiv pe rețelele sociale, până la mesajul istoric al lui Obama, cei doi rivali au trecut prin trei dezbateri și toate au cunoscut o rezonanță foarte puternică pe Twitter, astfel încât de poate spune că dificilul an 2012 al alegerilor prezidențiale a fost marcat de influența rețelelor sociale.

„Anul 2008 a fost nimic în comparație cu ce este astăzi. Asistăm la primele adevărate alegeri prezidențiale pe rețelele sociale”, explica pentru AFP Zach Green, directorul agenției 140Elect, care consiliază oamenii politici în privința utilizării Twitter-ului, cu câteva zile înainte de scrutin.

Directorul de campanie al lui Barack Obama, Jim Messina, a precizat în ianuarie pentru Neewsweek că „eforturile pe care le desfășurăm pe teren și în domeniul tehnologiilor vor face din 2008 o alegere preistorică”.

Gaidau Ion, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...