• Publicat:
Internațional

Mesajul primarului Londrei pentru străini, după Brexit

Mesajul primarului Londrei pentru străini, după Brexit
Primarul Londrei Sadiq Khan, ales în urmă cu mai puțin de două luni, a transmis un mesaj după Brexit, adresat rezidenților europeni din capitala Marii Britanii.

„Vreau să trimit un mesaj foarte clar pentru fiecare rezident european care locuiește în Londra: sunteți bineveniți aici. Ca oraș, suntem recunoscători pentru contribuția imensă pentru care o aveți, și acest lucru nu se va schimba în urma referendumului.

Aproape un milion de cetățeni europeni locuiesc în Londra în prezent, și ei aduc beneficii enorme orașului nostru: muncesc din greu, plătesc taxe, lucrează în serviciile noastre publice și contribuie la viața noastră civică și culturală.

Cu toții avem responsabilitatea să încercăm să vindecăm diviziunile care au apărut pe parcursul acestei campanii și să ne concentrăm pe ce ne unește, nu pe ce ne desparte”, a transmis Sadiq Khan conform vox.com.

Londra este, alături de Scoția și Irlanda de Nord, singura regiune a Marii Britanii care a votat în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.

Potrivit Departamentului britanic al Muncii și Pensiilor, în martie 2015, în Marea Britanie munceau 152.363 de cetățeni români, comparativ cu 47.116 în 2014.

Inchide