Mii de animale în pericol după ce incendiile de vegetație din Siberia s-au extins pe o suprafață de 963.000 de hectare – VIDEO

Mii de animale în pericol după ce incendiile de vegetație din Siberia s-au extins pe o suprafață de 963.000 de hectare - VIDEO
Publicat: 09/08/2019, 11:45

„Conform ultimelor informații, 118 de incendii de vegetație ard pe o suprafață de 963.000 de hectare în regiune”, se menționează într-un comunicat emis de Departamentul de Pompieri din regiune.

Autoritățile au anunțat că cele 118 incendii de vegetație nu pun în pericol zonele rezidențiale.

Majoritatea incendiilor au fost detectate în zone inaccesibile, ceea ce îngreunează operațiunile desfășurate de pompieri.

Peste 1.300 de pompieri iau parte la operațiunea de stingere a incendiilor din zonă, cu 100 de autospeciale, aeronave și elicoptere.

Incendiile s-au extins pe o suprafață de aproximativ 100.000 de hectare în ultima săptămână.

Autoritățile ruse susțin că o parte din incendiile de vegetație din Siberia au fost declanșare intenționat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure.

Organizația Greenpeace, prin vocea activistului Anton Beneslavski, a catalogat incendiile drept o „catastrofă climatică”, iar președintele rus Vladimir Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente și temperatura în Rusia crește de 2,5 ori mai repede decât media globală.

Foto: Captură YouTube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase