Ministrul rus al Apărării afirmă că legăturile dintre Marea Britanie și Rusia sunt aproape de zero

Ministrul rus al Apărării afirmă că legăturile dintre Marea Britanie și Rusia sunt aproape de zero
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu / FOTO: agora.md
Publicat: 11/02/2022, 19:24

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că legăturile Moscovei cu Londra sunt la un nivel foarte scăzut, chiar aproape de zero. Afirmațiile au fost făcute în timpul întâlnirii cu secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, pe fondul creșterii tensiunilor legate de Ucraina, relatează The Moscow Times.

„Din nefericire, nivelul cooperării noastre este aproape de zero și pe cale să treacă meridianul zero și să intre în negativ, ceea ce este de nedorit”, a declarat Shoigu în declarații preluate de agențiile de presă rusești.

El a spus că speră să aibă loc discuții „fără escaladare și fără a crește și mai mult temperatura” în relațiile dintre Rusia și blocul NATO.

Shoigu a acuzat, de asemenea, Occidentul că „îndoapă” Ucraina cu arme.

„Armele vin din toate părțile și se face în mod public. Se face în mod demonstrabil. Nu este pe deplin clar de ce”, a spus el.

Wallace, care este însoțit de șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, Tony Radakin, se va întâlni, de asemenea, cu șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gerasimov.

El este cel mai recent oficial occidental care face naveta la Moscova într-un efort disperat de a găsi o soluție diplomatică la criza ucraineană.

Rusia are peste 100.000 de soldați staționați în apropierea granițelor cu Ucraina, iar Occidentul se teme că Kremlinul ar putea ordona un atac.

Vizita lui Wallace are loc la o zi după ce ministrul britanic de externe, Liz Truss, s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova pentru discuții care au părut fără rezultat și s-au încheiat cu acuzații reciproce.

Relațiile dintre Londra și Moscova se află la un nivel minim istoric, Rusia indicând Marea Britanie ca fiind deosebit de ostilă dintre toate țările occidentale.