• Publicat:
Internațional

Miss Uganda, încoronată după ce a demonstrat că știe să mulgă vacile și să ducă oile la păscut

Leah Kalanguka, în vârstă de 23 de ani, a lucrat mulți ani în domeniul agricol și acum își va promova țara în calitate de Miss Uganda. Tânăra a surclasat alte 19 finaliste în lupta pentru titlu, după ce a demonstrat că știe să mulgă vacile și să ducă oile la păscut.

„Tinerii vor fi tot mai interesați de agricultură, deoarece se îmbină cu frumusețea naturală. În prezent, agricultura este practicată mai mult de femeile în vârstă”, a declarat Kalanguka.

Organizatorii concursului de frumusețe au dorit să promoveze antreprenoriatul în agricultură în rândul tinerilor și au avut un parteneriat cu armata ugandeză. La ceremonia de decernare a premiilor, fetele au fost nevoite să răspundă la câteva întrebări legate de domeniul agricol.

Roger Mugisha, gazda concursului și totodată un cunoscut prezentator de radio din Uganda, a declarat că Miss Uganda trebuie să reprezinte valorile ugandeze. „Agricultura este o valoare ugandeză și nu o putem ignora”, a spus Mugisha. Pe viitor, finalistele concursului de frumusețe din Uganda vor promova produse agricole precum făina, sucul de mango, fulgii de porumb și mierea, scrie nst.com

Inchide