Mitt Romney: „Barack Obama duce o campanie plină de URĂ, se agață de putere”

Mitt Romney: Barack Obama duce o campanie plină de URĂ, se agață de putere
Publicat: 16/08/2012, 13:30
Actualizat: 16/08/2012, 23:01

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Rmney l-a acuzat miercuri pe Barack Obama, care își încheia turneul în statul Iowa (centru), că duce o „campanie plină de ură”, ilustrând turnura acerbă pe care a luat-o campania electorală americană, relatează AFP.

Miercuri dimineața, după o zi marcată de replici foarte dure între cele două tabere, Romney și-a reînnoit atacurile împotriva democraților acuzându-i, potrivit CBS, că duc o campanie „centrată exclusiv pe dezbinare, atacuri și plină de ură”.

„Campania mea se concentrează pe necesitatea readucerii Americii la lucru și crearea unei mai mari unități în această țară, care a fost întotdeauna sursa vitalității și forței Statelor Unite”, a declarat el, răspunzând unor declarații ale echipei Obama care a calificat cu o zi înainte argumetele sale drept „nebunești”.

Mitt Romeny denunțase de marți „campania a urii” din partea democraților, după declarațiile vice-președintelui Joe Biden care afirmase, în fostul stat sclavagist Virginia, că propunerile candidatului republican referitoare la bănci înseamnă a „a pune din nou lanțuri la picioare” americanilor.

„Președintele dă impresia că vrea să se agațe de putere, cred că ar face orice ca să fie reales”, a afirmat miercuri Romney pe CBS.

Evocând afirmațiile lui Joe Biden, fostul guvermnator al statului Massachusetts (nord-est) a dat asigurări că nu ar face „decât să scufunde încă puțin Casa Albă”, afirmând că este „un exemplu în plus al acestei dorințe de dezbinare (a oamenilor), cu scopul de a evita să vorbească despre adevăratele probleme”.

Echipa lui Obama a reacționat la rândul său față de noile atacuri ale lui Mitt Romney amintind că acesta a câștigat alegerile primare republicane parțial prin campanii axate asupra denigrării adversarilor săi.

„Sper că nu este ură dacă remarci că proiectul de buget al lui Mitt nu are nici un sens”, a ironizat pe Twitter David Axelrod, un consilier apropiat al lui Obama.

În ultima zi a turneului său electoral în Iowa, un stat-cheie în care a câștigat în 2008, Barack Obama, care va fi însoțit de soția sa, Michelle, intenționa să își atace adversarul pe tema programului Medicare, asigurarea de sănătate pentru pensionari.

Partenerul lui Mitt Romney, un membru al Camerei Reprezentanților din statul Wisonsin (nord), ultra-liberalul Paul Ryan, susține un proiect vizând înlocuirea regimului actual, în anumite cazuri, cu un sistem de bonuri care să permită asiguraților să beneficieze de asigurări prin contracte cu societăți private.

Barack Obama „va prezenta alternativa oferită americanilor între proiectul său și cel al lui Romney și Ryan, care constă în încheierea programului Medicare, așa cum îl știm astăzi”, subliniază purtătoarea sa de cuvânt, Jen Psaki.

„Acest gen de proiecte va obliga persoanele care beneficiază de Medicare să plătească 6.400 de dolari în plus, pentru ca Mitt Romney și Paul Ryan să poată oferi scutiri de impozite milionarilor și miliardarilor”, insistă ea.

Dezbaterea pe tema programului Medicare ar putea fi crucială în campanie, în special în statele care au un număr mare de pensionari, ca Florida, un stat considerat în mod tradițional drept unul dintre statele-cheie în cursa pentru Casa Albă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția