Mitt Romney: „Barack Obama duce o campanie plină de URĂ, se agață de putere”

Mitt Romney: Barack Obama duce o campanie plină de URĂ, se agață de putere
Publicat: 16/08/2012, 13:30
Actualizat: 16/08/2012, 23:01

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Rmney l-a acuzat miercuri pe Barack Obama, care își încheia turneul în statul Iowa (centru), că duce o „campanie plină de ură”, ilustrând turnura acerbă pe care a luat-o campania electorală americană, relatează AFP.

Miercuri dimineața, după o zi marcată de replici foarte dure între cele două tabere, Romney și-a reînnoit atacurile împotriva democraților acuzându-i, potrivit CBS, că duc o campanie „centrată exclusiv pe dezbinare, atacuri și plină de ură”.

„Campania mea se concentrează pe necesitatea readucerii Americii la lucru și crearea unei mai mari unități în această țară, care a fost întotdeauna sursa vitalității și forței Statelor Unite”, a declarat el, răspunzând unor declarații ale echipei Obama care a calificat cu o zi înainte argumetele sale drept „nebunești”.

Mitt Romeny denunțase de marți „campania a urii” din partea democraților, după declarațiile vice-președintelui Joe Biden care afirmase, în fostul stat sclavagist Virginia, că propunerile candidatului republican referitoare la bănci înseamnă a „a pune din nou lanțuri la picioare” americanilor.

„Președintele dă impresia că vrea să se agațe de putere, cred că ar face orice ca să fie reales”, a afirmat miercuri Romney pe CBS.

Evocând afirmațiile lui Joe Biden, fostul guvermnator al statului Massachusetts (nord-est) a dat asigurări că nu ar face „decât să scufunde încă puțin Casa Albă”, afirmând că este „un exemplu în plus al acestei dorințe de dezbinare (a oamenilor), cu scopul de a evita să vorbească despre adevăratele probleme”.

Echipa lui Obama a reacționat la rândul său față de noile atacuri ale lui Mitt Romney amintind că acesta a câștigat alegerile primare republicane parțial prin campanii axate asupra denigrării adversarilor săi.

„Sper că nu este ură dacă remarci că proiectul de buget al lui Mitt nu are nici un sens”, a ironizat pe Twitter David Axelrod, un consilier apropiat al lui Obama.

În ultima zi a turneului său electoral în Iowa, un stat-cheie în care a câștigat în 2008, Barack Obama, care va fi însoțit de soția sa, Michelle, intenționa să își atace adversarul pe tema programului Medicare, asigurarea de sănătate pentru pensionari.

Partenerul lui Mitt Romney, un membru al Camerei Reprezentanților din statul Wisonsin (nord), ultra-liberalul Paul Ryan, susține un proiect vizând înlocuirea regimului actual, în anumite cazuri, cu un sistem de bonuri care să permită asiguraților să beneficieze de asigurări prin contracte cu societăți private.

Barack Obama „va prezenta alternativa oferită americanilor între proiectul său și cel al lui Romney și Ryan, care constă în încheierea programului Medicare, așa cum îl știm astăzi”, subliniază purtătoarea sa de cuvânt, Jen Psaki.

„Acest gen de proiecte va obliga persoanele care beneficiază de Medicare să plătească 6.400 de dolari în plus, pentru ca Mitt Romney și Paul Ryan să poată oferi scutiri de impozite milionarilor și miliardarilor”, insistă ea.

Dezbaterea pe tema programului Medicare ar putea fi crucială în campanie, în special în statele care au un număr mare de pensionari, ca Florida, un stat considerat în mod tradițional drept unul dintre statele-cheie în cursa pentru Casa Albă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
O rețetă surprinzătoare. Lămâi murate
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse