Gândul
  • Publicat:
Internațional

Motivul pentru care proprietarul unui restaurant din Paris a ajuns în atenția presei. „Câinii au voie înăuntru, ei nu…”

Proprietarul unui restaurant parizian a interzis accesul bancherilor în localul său, acest lucru fiind „semnalizat" printr-un afiș la intrare: „Câinii sunt bineveniți, bancherii nu au voie înăuntru (cu excepția situației în care plătesc taxa de intrare de 70.000 de euro)".

Alexandre Callet este nemulțumit că băncile i-au refuzat un împrumut de 70.000 de euro, pentru a deschide un al doilea restaurant. El a declarat că s-a simțit umilit deoarece suma cerută nu este comparabilă cu cifra de afaceri a restaurantului său cu stele Michelin, Les Ecuries de Richelieu: 300.000 de euro. De fapt, cei mai mulți bancheri care l-au refuzat pe antreprenor au mâncat în localul respectiv, scrie odditycentral.com.

„Cred în reciprocitate”, a declarat tânărul de 30 de ani. „M-au tratat ca pe un câine, astfel încât le-am interzis accesul. Cum văd un bancher, nu îl las să intre în restaurantul meu. Aici nu e un restaurant de kebab. Restaurantul meu se află în ghidul Michelin și vedetele de cinema vin aici”.

Callet a fost refuzat de 20 de bănci, înainte să găseasca una care să-i ofere finanțare pentru proiect. El crede că acest lucru este o oglindire „rușinoasă” a modului în care băncile îi tratează pe antreprenorii tineri din Franța și dă vina pe tendințele național socialiste.

„Cei din domeniul restaurantelor, al antreprenoriatului, suntem toți în aceeași situație”, a spus Callet. „Oricând am dori să începem o afacere, trebuie să ne umilim. Nu am avut niciodată probleme cu banii, și totuși mă aflu în această situație. Bancherii nu își fac treaba. Tocmai de aceea multe afaceri din Franța au apelat la finanțarea în serie. Franța are probleme”.

„Este problema socialismului francez. Avem civili peste tot în lume, avem un sistem social mai mare decât bugetul de apărare al americanilor”, a mai spus afaceristul.

Inchide