Motivul pentru care scrisorile de dragoste scrise de doi criminali în urmă cu 50 de ani au fost secretizate până în 2051

Motivul pentru care scrisorile de dragoste scrise de doi criminali în urmă cu 50 de ani au fost secretizate până în 2051
Publicat: 30/04/2017, 15:37

Cazul lui Keith Bennet, un băiețel de 11 ani ucis, al cărui cadavru nu a fost găsit încă, rămâne în atenția anchetatorilor. La începutul acestui an, polițiștii au găsit carcase de gloanțe despre care cred că Ian Brady le-ar fi folosit pentru a-l ucide pe copil.

Această descoperire a condus la ideea de reanalizare a scrisorilor pe care cei doi criminali, închiși de 51 de ani, și le-au trimis în 1965. Se pare că acestea ar conține niște mesaje codate care, dacă ar fi descifrate, ar putea conduce la închiderea cazului.

Totuși, în urma unei analize, autoritățile au decis ca scrisorile să rămână secrete până cel puțin în ianuarie 2051, pe motiv că publicarea unor informații găsite în textul acestora ar putea afecta familiile victimelor din punct de vedere mental.

„Corpul lui Keith Bennett trebuie recuprat și poliția speră că într-o zi va reuși să facă acest lucru. Informațiile din aceste scrisori pot conține dovezi valoroase care pot ajuta organele legii să îndeplinească această misiune. Combinate cu noi informații sau reinterpretate, acestea ar putea soluționa cazul. Prin urmare, dezvăluirea către publicul larg a acestor date ar putea prejudicia oportunitatea de a rezolva misteriosul caz, unul dintre cele mai grele cazuri de crimă din ultimul secol”, a explicat unul dintre anchetatori.

Ian Brady, ajuns acum la 79 de ani, nu a dezvăluit unde se află corpul ultimei sale victime, Keith Bennett, în ciuda rugăminților disperate ale mamei sale, Winnie Johnso, care a murit în 2012. Soția lui Ian, Myra Hindley a murit în închisoare în 2002, când avea 69 de ani, iar toate informațiile furnizate de aceasta au fost date către Arhivele Naționale. Între aceastea se află și cinci scrisori din corespondența dintre cei doi.

Este deja cunoscut faptul că Ian și Myra foloseau cel puțin un cod pe care îl numeau 6-7-8 pentru a comunica, astfel că în urma numeroaselor cereri, o nouă analiză a scrisorilor a fost făcută.

„Una dintre cele mai pline de notorietate crime din secolul XX în Marea Britanie rămâne încă o sursă de interes și de speculații. Cu Ian Brady încă în viață și corpul uneia dintre victime încă negăsit, interesul public este încă viu. Infromațiile care ne-ar putea ajuta să explicăm aceste lucruri nu numai că vor interesa, însă vor ajuta societatea să se liniștească, pentru că acest caz dă naștere unei agitații profunde în rândul cetățenilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției.

Cu toate acestea, autoritățile au decis să păstreze caracterul de informație clasificată al scrisorilor până în ianuarie 2051, explicând că ceea ce a putut fi făcut public în legătură cu acest caz, a fost transmis deja și că restul lucrurilor trebuie să rămână secrete până la soluționarea cazului.

Această decizie naște deja semne de întrebare. Profesorul Tom Clark, unul dintre autorii care s-au inspirat din povestea macabră a cuplului se întreabă dacă aceste informații trebuie să rămână secrete pentru că Ian Brady este încă în viață sau dacă nu cumva în acele scrisori este menționat vreun nume important care face parte din sfera publică. De asemenea, intriga crește deoarece este foarte posibil ca acele scrisori să conțină informații care ar putea conduce către găsirea corpului lui Keith Bennett.

„De ce ar vrea să țină secrete aceste scrisori când poliția nu a mai făcut nimic timp de ani de zile”, se întreabă acesta, susținând cu tărie că acele scrisori trebuie să fie făcute publice pentru a soluționa, în sfârșit, una dintre cele mai controversate crime din istorie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?