Motivul pentru care zeci de mii de turiști au rămas BLOCAȚI într-una din cele mai populare stațiuni turistice din lume. Alarma e maximă

Motivul pentru care zeci de mii de turiști au rămas BLOCAȚI într-una din cele mai populare stațiuni turistice din lume. Alarma e maximă
Publicat: 05/11/2015, 15:26

Două avioane militare britanice au fost trimise în Sharm el-Sheikh și vor transporta turiștii spre Republica Cipru, de unde vor lua avioane civile, scrie The Guardian.

Numeroase companii aeriene, inclusiv EasyJet, Thomson Airways, Thomas Cook și British Airways, au suspendat zborurile spre stațiunea egipteană de pe litoralul Mării Roșii după ce Guvernul britanic și serviciile secrete americane au semnalat că avionul rus prăbușit în Peninsula Sinai a fost doborât de teroriști.

Avionul de pasageri rus prăbușit sâmbătă în regiunea egipteană Sinai a fost vizat de o bombă montată de un grup afiliat rețelei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă surse din cadrul serviciilor de informații americane, citate de CNN. „Cele mai recente informații furnizate de serviciile secrete americane sugerează că prăbușirea avionului rus care efectua Cursa 9268 a fost cauzată cel mai probabil de o bombă instalată de rețeaua teroristă Stat Islamic sau de o grupare afiliată acesteia”, a declarat, sub protecția anonimatului, un oficial american care are acces la date din anchetă. „Evaluarea se bazează pe informațiile din regiunea Sinai colectate înaintea accidentului. Dar ne-au atras atenția și alte elemente”, a explicat sursa citată.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că, cel mai probabil, o bombă a explodat la bordul avionului rus prăbușit în regiunea egipteană Sinai. „Pe durata investigației, nu putem spune categoric de ce s-a prăbușit avionul rus. Dar, cu cât apar mai multe informații, am devenit preocupați că avionul ar fi putut fi doborât de explozia unei bombe”, a declarat David Cameron.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt-Petersburg, s-a prăbușit sâmbătă în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a rețelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului.

Rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului și nordul Libiei, unde a proclamat un „califat islamic”.

Rusia a inițiat, din 30 septembrie, raiduri aeriene în Siria, pentru susținerea regimului Bashar al-Assad. Moscova a anunțat că atacă poziții ale rețelei teroriste Stat Islamic și ale Frontului Al-Nusra, filiala siriană a organizației Al-Qaida.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică