• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Mulți dintre pasagerii avionului malaysian mergeau la o conferință despre SIDA, în Australia

Mulți dintre pasagerii avionului malaysian mergeau la o conferință despre SIDA, în Australia
"Mulți" dintre pasagerii avionului malaysian care s-a prăbușit, joi seara, în Ucraina se deplasau la o conferință mondială pe tema SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne, a declarat vineri directorul ONUSIDA, citat de AFP.

„Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familiile celor care au dispărut tragic la bordul avionului malaysian. Mulți dintre pasageri erau în drum spre conferința AIDS2014, care va avea loc la Melbourne”, a afirmat Michel Sidibe, directorul ONUSIDA, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.
Cercetătorul olandez Joep Lange, fost președinte al Societății internaționale pentru SIDA, se afla la bordul avionului prăbușit în estul Ucrainei.

„Mai mulți cercetărori, activiști și oficiali erau la bordul avionului Malaysia Airlines, în drum spre Melbourne”, a declarat profesorul și activistul american Gregg Gonsalves.

Societatea internațională pentru SIDA, care organizează conferința internațională pe tema acestei maladii, a confirmat într-un comunicat că „mulți dintre colegii și prieteni noștri” erau în drum spre Melbourne, la bordul avionului malaysian.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam și se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Anna Primac, [email protected]

Inchide