NBC și Washington Post anunță că Tillerson a vrut să demisioneze, și l-a făcut „imbecil” pe Trump. Casa Albă, reacție imediată după dezvăluirile din presă

NBC și Washington Post anunță că Tillerson a vrut să demisioneze, și l-a făcut imbecil pe Trump. Casa Albă, reacție imediată după dezvăluirile din presă
Publicat: 04/10/2017, 21:47

Trei oficiali politici citați de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfășurată la Pentagon la care au fost prezenți și membri ai echipei prezidențiale pentru Siguranța națională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze și l-a catalogat pe Donald Trump drept „imbecil”, pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă.

Imediat după dezvăluirea informațiilor, Rex Tillerson a transmis miercuri seară printr-un comunicat că nu a intenționat deloc să demisioneze.

În contextul în care presa a relatat că vicepreședintele SUA, Mike Pence, i-a oferit lui Rex Tillerson sfaturi pentru a depăși disputele cu Donald Trump, șeful diplomației de la Washington a explicat: „Vicepreședintele nu a fost nevoit deloc să mă convingă să rămân secretar de Stat, deoarece nu m-am gândit niciodată să mă retrag din funcție”.

Însă Tillerson nu a vrut să facă nicio referire la informațiile potrivit cărora l-ar fi numit „imbecil” pe Donald Trump. La insistențele jurnaliștilor americani, Rex Tillerson a fost nevoit să precizeze: „Nu am de gând să intru în comentarii pe teme mărunte. Nu înțeleg aceste lucruri de la Washington. Eu nu sunt de aici, iar în locurile de unde sunt eu nu discutăm despre chestii absurde și mărunte de acest fel”.

„Rex Tillerson putea la fel de bine să admită că l-a numit pe Donald Trump «imbecil»”, comentează cotidianul Washington Post, remarcând că secretarul de Stat a refuzat să nege cu fermitate informațiile apărute în presă.

Președintele SUA, Donald Trump, își păstrează încrederea în secretarul de Stat Rex Tillerson, a anunțat miercuri seară Casa Albă, potrivit site-ului agenției Reuters.

„După cum am spus-o de mai multe ori înainte, dacă președintele nu are încredere în cineva, acea persoană nu va rămâne în funcție”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Președinției SUA.

Sarah Sanders a precizat că Donald Trump nu a discutat miercuri cu Rex Tillerson.