Nepoata lui JFK a deschis Balul debutantelor de la Paris

Nepoata lui JFK a deschis Balul debutantelor de la Paris
Publicat: 01/12/2013, 14:07
Actualizat: 01/12/2013, 14:07

Robert Kennedy Jr. și fiica sa, Kyra, în vârstă de 18 de ani, nepoata fostului președinte american John F. Kennedy, au deschis pe un vals țigănesc, sâmbătă seară, puțin înainte de miezul nopții, Balul debutantelor de la Paris, organizat în beneficiul Fundației „Copii Asiei”, informează AFP.

Inspirat dintr-o tradiție de la curtea regală britanică, acest bal anual, care figurează printre marile evenimente mondene, reunește în fiecare an 20 de tinere, majoritatea provenind din familii nobiliare, invitate să „își facă intrarea în societate”.

Pentru prima dată, o tânără cu origini modeste, aleasă datorită meritelor sale deosebite, a participat la bal: Lauren Marbe, fiica unui taximetrist londonez și nepoata unui docher. Lauren Marbe a devenit celebră grație coeficientului de inteligență deosebit al său, mai mare decât cel al lui Einstein. Lauren Marbe a primit această onoare după ce organizatorii acestui eveniment anual au aflat din presă că adolescenta britanică a obținut un scor de 161 de puncte la un test Mensa.

Ca și celelalte debutante – provenind din familii aristocrate, de politicieni și de industriași -, această adolescentă de 17 ani a valsat cu tatăl ei, vizibil emoționat, în cel mai luxos hotel privat din Place de la Concorde din Paris.

Marea Britanie a fost reprezentată și de Amelia Windsor, verișoara prinților William și Harry, al cărei bunic este Edward, duce de Kent și verișor al reginei Elizabeth a II-a.

„Debutantele” din 15 țări, inclusiv din Franța, China și Australia, au defilat în rochii haute-couture, potrivit tradiției. Printre acestea s-au aflat prințesele Akshita Bhanjdeo (India) și Melusine Ruspoli (Italia), moștenitoarea Zoe Springer (Germania). Franța a fost reprezentată de Marie de Rohan-Chabot, fiica vitregă a cântărețului Grégoire, și de Zita d’Hauteville.

Printre tinerii cavaleri care le-au însoțit pe debutante s-au aflat Anthony Ghosn, în vârstă de 19 ani, fiul lui Carlos Ghosn, un fidel al Balului debutantelor, ale cărui fiice și-au făcut debutul la brațul tatălui lor în ultimii ani. Președintele grupului Renault-Nissan a stat la masa lui Robert Panhard, moștenitor al unei familii bogate și actual președinte al Automobile Club de France.

Fiicele unor vedete de la Hollywood, precum Sylvester Stallone, Demi Moore, Bruce Willis, Andie McDowell și Clint Eastwood, au dansat în ultimii ani la Balul debutantelor de la Paris. Din 2005, balul a fost inclus de revista Forbes pe lista celor mai importante evenimente mondene ale anului pe plan mondial.

Ophélie Renouard, organizatoarea care a readus la viață această tradiție aristocrată, pe care a transformat-o într-un eveniment de caritate, spune că „scopul nu mai este acela de a-ți găsi un soț, ci mai degrabă de a-ți creea premizele pentru o rețea de cunoștințe și de a te lansa în modă, făcând în același timp fapte bune”.

Organizatorii Balului debutantelor strâng fonduri pentru „Enfants d’Asie”, o organizație de caritate a cărei misiune este aceea de a le școlariza pe tinerele defavorizate din Asia de Sud-Est. În fiecare an, donațiile făcute la acest eveniment finanțează un an de școlarizare pentru circa 900 de fete din Laos și Filipine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier