Neuralink se află în centrul unei anchete federale pentru testele făcute pe animale. Ce au dezvăluit mai mulți angajați ai companiei deținute de Elon Musk

Neuralink se află în centrul unei anchete federale pentru testele făcute pe animale. Ce au dezvăluit mai mulți angajați ai companiei deținute de Elon Musk
Publicat: 06/12/2022, 12:31
Actualizat: 06/12/2022, 12:35

Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, se află sub investigaţie federală pentru încălcări ale bunăstării animalelor, pe fondul plângerilor depuse de unii angajaţi, care au declarat că studiile pe animale sunt grăbite, provocând suferinţe şi decese inutile, potrivit unor documente oficiale. 

Informațiile despre această anchetă, care au fost făcute publice de Reuters, vin la doar câteva zile după ce miliardarul a anunțat că în următoarele șase luni ar putea începe testele pe oameni.

Neuralink Corp dezvoltă un implant cerebral care speră să ajute persoanele paralizate să meargă din nou şi să vindece alte afecţiuni neurologice.

Ancheta federală, care nu a fost raportată anterior, a fost deschisă în ultimele luni de către inspectorul general al Departamentului american al Agriculturii, la cererea unui procuror federal, spun două surse care au cunoştinţă despre anchetă.

Ancheta, a declarat una dintre surse, se concentrează pe încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor, care reglementează modul în care cercetătorii tratează şi testează unele animale şi a venit într-un moment în care angajaţii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de testele pe animale efectuate de Neuralink, inclusiv plângeri conform cărora presiunea exercitată de directorul general Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greşite, potrivit unei analize efectuate de Reuters pe zeci de documente ale Neuralink şi interviuri cu peste 20 de angajaţi actuali şi foşti angajaţi.

Astfel de teste eşuate au trebuit să fie repetate, ceea ce a dus la creşterea numărului de animale testate şi ucise, spun angajaţii. Documentele companiei includ mesaje, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări şi rapoarte care nu au fost raportate anterior.

Reuters nu a putut determina amploarea completă a investigaţiei federale sau dacă aceasta a implicat aceleaşi probleme presupuse cu testele pe animale identificate de angajaţi în interviurile Reuters.

Un purtător de cuvânt al inspectorului general al USDA a refuzat să comenteze. Reglementările americane nu specifică numărul de animale pe care companiile îl pot folosi pentru cercetare şi oferă oamenilor de ştiinţă o marjă de manevră semnificativă pentru a stabili când şi cum să folosească animale în experimente. Neuralink a trecut cu succes toate inspecţiile USDA ale instalaţiilor sale, conform documentelor de reglementare.

În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci şi maimuţe, în urma experimentelor efectuate începând din 2018, potrivit înregistrărilor analizate de Reuters şi a unor surse cu cunoştinţe directe despre operaţiunile de testare pe animale ale companiei. Sursele au caracterizat această cifră ca fiind o estimare aproximativă, deoarece compania nu ţine o evidenţă precisă a numărului de animale testate şi ucise. De asemenea, Neuralink a efectuat cercetări folosind şobolani şi şoareci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani...
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete