Ninsoarea transformă New York-ul într-un oraș fantomă – GALERIE FOTO

Publicat: 27/01/2015, 08:53

Luni, la ora 23.00 (06.00 ora României), podurile și tunelurile erau închise, metroul și autobuzele oprite și nimeni nu avea dreptul să circule în oraș, cu excepția vehiculelor de urgență, precum ambulanțele sau utilajele de deszăpezire.

O avertizare de viscol este valabilă până miercuri în șapte state din nord-est, între care și New York, afectând milioane de americani, care se grăbeau luni să se întoarcă acasă, pentru a evita ninsorile însoțite de vânt puternic anunțate pentru noaptea de luni spre marți.

Ninsorile s-au oprit în cursul în serii la New York, dar după câteva ore au reînceput.

Sute de utilaje de deszăpezire și angajați municipali au fost mobilizați, iar primarul Bill de Blasio a cerut populației să iasă din casă cât mai puțin posibil. El a anunțat că școlile vor rămâne închise marți.

„De obicei, mă întorc acasă în jur de 18.00 sau 18.30. Dar astăzi am plecat cu două ore mai devreme”, mărturisește în gara Grand Central, aproape goală în mijlocul după-amiezii, Joseph Burke, un avocat care locuiește la periferie.

Potrivit serviciilor naționale de meteorologie, în cursul nopții de luni spre marți ar urma să se aștearnă un strat de 24 de centimetri de zăpadă la New York, cu rafale de vânt de până la 69 de kilometri pe oră, și 21 de centimetri în cursul zilei de marți, adăugându-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni în Central Park.

„Furtuna se va agrava în cursul nopții”, a declarat luni după-amiază guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anunțând închiderea metroului, care funcționează de principiu 24 de ore din 24, pe o durată nedeterminată.

Trenurile de la periferie, trenurile care leagă Boston de New York, tunelurile, podurile și parcurile au fost, de asemenea, închise pentru o perioadă nedeterminată.

Broadway a anulat luni seara celebrele spectacole, sediul ONU ar urma să rămână închis marți, dar Bursa se va deschide. Funcționarii neesențiali ai statului au fost rugați să rămână acasă.

În perspectiva viscolului, pe care agenția națională de meteorologie îl descrie drept „potențial istoric”, o interdicție de circulație a fost decretată în mai multe state din nord-est, între care New York, Connecticut, New Jersey și Massachusetts.

Peste 2.700 de zboruri au fost anulate luni și peste 3.700 marți.

„Nu este o furtună tipică”, a insistat luni primarul din New York. „Întoarceți-vă acasă”, a adăugat el, reiterând că viscolul ar urma să fie „unul dintre cele mai mari din istoria orașului” cu 8,4 milioane de locuitori.

Recordul pentru o furtună de zăpadă la New York datează din 2006, când în Central Park a fost măsurat un strat de 68,32 centimetri de zăpadă la 11 și 12 februarie.

Furtuna actuală, care va cuprinde o bandă de peste 450 de kilometri din Philadelphia până în Maine, ar urma să se îndepărteze progresiv miercuri.

„Newyorkezii trebuie să se pregătească pentru posibile pene de electricitate, din cauza rafalelor de vânt care ar putea să culce la pământ linii de înaltă tensiune și copaci”, a avertizat guvernatorul statului New York.

Newyokezii îngrijorați au devalizat supermarketurile duminică și luni pentru a-și face provizii, așteptând totuși în frig înainte de a putea intra să cumpere pâine, lapte, fructe și legume.

„Nu am nimic de mâncare. Am nevoie de provizii. Cine știe dacă mâine voi mai putea ieși din casă”, mărturisește Rosa Ramirez, o dominicană care așteaptă la coadă în fața supermarketului Whole Foods din Union Square, în Manhattan.

În regiunea Boston, unde sunt așteptați 50 până la 70 de centimetri de zăpadă, rafalele de vânt ar putea depăși 100 de kilometri pe oră.

Școlile vor fi închise marți. Selecția juriului în procesul lui Djohar Țarnaev, acuzat de atentatele din Boston din 2013, a fost suspendată, iar tribunalul va fi închis marți.

Lipsa de vizibilitate, ninsoarea și vântul fac circulația deosebit de periculoasă, au insistat autoritățile din toate statele afectate, dintre care mai multe au decretat stare de urgență.

„Numeroase drumuri sunt impracticabile”, a subliniat serviciul național de meteorologie. Deplasările vor fi extrem de periculoase din cauza ninsorilor abundente și a vântului puternic”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A murit marea actriță. Adio, doamnă! A fost o legendă a lumii artistice
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi reguli la Vatican pentru evaluarea fenomenelor supranaturale
×