Noi detalii despre starea de sănătate a lui Emmanuel Macron, președintele Franței, infectat cu COVID-19

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Emmanuel Macron, președintele Franței, infectat cu COVID-19
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Emmanuel Macron, președintele Franței, infectat cu COVID-19
Publicat: 24/12/2020, 15:53
Actualizat: 24/12/2020, 15:54

Emmanuel Macron, președintele Franței, nu mai prezintă simptome specifice COVID-19 și va ieși din izolare, potrivit anunțului făcut, joi, de Palatul Élysée.  

După ce a fost diagnosticat cu COVID-19, Emmanuel Macron s-a izolat încă de joia trecută în reşedinţa prezidenţială La Lanterne, aflată în complexul Palatului Versailles. Din fericire, președintele Franței se simte acum bine și urmează să revină la Palatul Élysée.

Preşedintele nu mai prezintă simptome specifice Covid-19”, a transmis Palatul Élysée.

Carantina urmează să se încheie după şapte zile. În pofida îmbolnăvirii, preşedintele a putut să rămână mobilizat asupra principalelor dosare de actualitate din ţară şi să participe la reuniunile programate. Va continua în acelaşi fel în următoarele ore şi zile”, a subliniat Preşedinţia Franţei.

Soția lui Emmanuel Macron, testată negativ!

Palatul Élysée a anunțat, săptămâna trecută, că soția președintelui, Brigitte Macron, a fost deja testată negativ pentru noul coronavirus. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.

Franţa, prima ţară europeană cu peste două milioane de cazuri de COVID-19

La sfârșitul lunii noiembrie, Franţa a devenit prima ţară europeană cu peste două milioane de cazuri de coronavirus. Cu 2.036.755 de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, a înregistat al patrulea cel mai grav bilanţ la nivel mondial, după Statele Unite (11,2 milioane), India (8,8 milioane) şi Brazilia (5,8 milioane).

Totuşi, ministrul Sănătăţii Olivier Veran a declarat, atunci, că “eforturile francezilor dau roade” – ţara a intrat spre sfârşitul lunii octombrie în a doua perioadă de carantină din 2020. Ministrul a adăugat că Franţa a depăşit deja “vârful epidemic” al infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Datoria Franţei a crescut în prima jumătate a anului de două ori peste media zonei euro, potrivit datelor colectate de Eurostat şi Banca Centrală Europeană.

Astfel, datoriile companiilor au crescut cu 18,1 puncte procentuale din produsul intern brut (PIB), faţă de 7 puncte procentuale în Italia şi 2,6 în Germania.