Noi detalii despre românca de 40 de ani ucisă de un rechin în Egipt. Unde era cazată femeia

Noi detalii despre românca de 40 de ani ucisă de un rechin în Egipt. Unde era cazată femeia
Egiptul închide plajele de la Marea Roșie după ce o femeie a fost ucisă de un rechin Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04/07/2022, 09:56
Actualizat: 04/07/2022, 10:07

Apar noi detalii despre românca de 40 de an, care a fost ucisă vineri de un rechin într-o stațiune de la Marea Roșie, în Egipt. Aceasta era cazată la un hotel de 5 stele destinat exclusiv adulților, locația fiind una din preferatele românilor în acest sezon.

Potrivit autorităţilor, atacul rechinilor asupra româncei s-a produs în largul coastei Sahl Hasheesh, la doar 200 de metri distanță de locul unde a fost ucisă şi o turistă austriacă de 68 de ani, cazată la același hotel exclusivist, aceasta ultima având și o fiică.

Conform agențiilor de turism, Premier Le Reve Hotel & Spa Sahl Hasheesh este pe lista preferințelor românilor, mai ales că locația este destinată exclusiv adulților.

În urma acestor atacuri dceosebit de grave ale rechinilor, guvernatorul egiptean al Mării Roşii a emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie.

Se pare însă că atacurile rechinilor nu e ceva nou pentru Marea Roșie. Egiptul s-a mai confruntat de-a lungul timpului, sporadic, cu astfel de situații, potrivit specialistului în turism Ciprian Enea.

De altfel, la fața locului turiștilor li se recomandă să nu se îndepărteze de zonele protejate. În Egipt, în general, hotelurile au zone de mare supravegheate și recomandate pentru scăldat, mai spune acesta, potrivit antena3.ro, care adaugă că totuși acest lucru nu va influența apetitul pentru vacanțele în Egipt, doar probabil că apetitul pentru baie va fi mai scăzut.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, transmite MAE într-un comunicat.