Noile pașapoarte britanice NU mai includ cuvintele „Uniunea Europeană”. Reacția unei femei – FOTO

Redactor:
Teodora Marinescu
Noile pașapoarte britanice NU mai includ cuvintele „Uniunea Europeană”. Reacția unei femei – FOTO
Guvernul britanic a emis primele pașapoarte care nu menționează cuvintele „Uniunea Europeană", deși Marea Britanie încă este membru al Blocului comunitar. O femeie, printre primii care și-au ridicat noul pașaport, s-a declarat "cu adevărat șocată" de coperta acestuia,

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, eliminarea cuvintelor „Uniunea Europeană” face parte dintr-un proces de transformare care va culmina cu reintroducerea pașapoartelor albastre în a doua jumătate a anului 2019, scrie The Guardian.

Susan Hindle Baron, care a fost una dintre primii care și-au ridicat noul pașaport, a spus: „Am fost șocată pentru că suntem încă în UE. De ce noul meu pașaport nu reflectă acest lucru?”.

„Pașapoartele vișinii care nu mai includ cuvintele ‘Uniunea Europeană’ pe copertă au fost introduse de la 30 martie 2019″, adaugă comunicatul.

„Pașapoartele care includ cuvintele ‘Uniunea Europeană’ vor continua să fie emise o scurtă perioadă după această dată. Persoanele nu vor putea alege dacă pe pașaportul lor va fi menționată Uniunea Europeană. Ambele modele vor fi valide pentru călătorii”, se mai arată în comunicat.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Foto: Susan Hindle Barone/ Twitter

 

Inchide