O nouă serie de documente clasificate, descoperite într-o casă privată a lui Joe Biden / Republicanii cer lista vizitatorilor de la reşedinţa din Wilmington a președintelui SUA

O nouă serie de documente clasificate, descoperite într-o casă privată a lui Joe Biden / Republicanii cer lista vizitatorilor de la reşedinţa din Wilmington a președintelui SUA
Președintele american Joe Biden | Foto - Profimedia Images
Publicat: 16/01/2023, 10:06
Actualizat: 16/01/2023, 10:16

Mai multe documente secrete au fost găsite într-o cameră din locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden. Potrivit informaţiilor oficiale, cele cinci pagini de documente guvernamentale clasificate sunt documente din perioada în care Biden a fost vicepreşedinte al SUA.

Acestea nu sunt primele documente sensibile care au ieşit la iveală la domiciliul preşedintelui american Biden. Cea mai recentă descoperire este însă deosebit de jenantă. Casa Albă declarase în urmă cu câteva zile că a fost finalizată căutarea documentelor. Acum, mai multe documente secrete au fost găsite în locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, Delaware.

Biden şi Casa Albă sunt extrem de criticaţi de câteva zile din cauza politicii lor de comunicare în acest caz.

Documente clasificate găsite în mai multe locaţii

Consilierul lui Biden, Richard Sauber, a declarat sâmbătă că a găsit joi seară încă cinci pagini de documente guvernamentale secrete într-o cameră de lângă garajul de acolo, după ce o primă pagină fusese descoperită miercuri. Potrivit informaţiilor oficiale, este vorba de documente din perioada în care Biden a fost vicepreşedinte al SUA. Paginile nou găsite au fost predate angajaţilor Departamentului de Justiţie.

Joe Biden a fost adjunct al preşedintelui de atunci, Barack Obama, între 2009 şi 2017. În ultimele zile, s-a aflat că documente clasificate din această perioadă au fost găsite în mai multe locuri: în birouri private din Washington, dar şi în locuinţa privată a democratului din Wilmington, printre altele în garaj, dar mai nou şi în camera alăturată.

Biden pare că nu înţelege situaţia: Nu e ca şi cum documentele ar zăcea pe stradă

Anterior acestei descoperiri, în garajul actualului preşedinte al SUA au fost găsite multe documente guvernamentale din perioada în care acesta a fost vicepreşedinte în administraţia Obama, aflate lângă Corvette-ul lui Joe Biden.

Pentru republicani, este o adevărată surpriză, dar preşedintele american pare că nu înţelege situaţia: „Corvette-ul meu se află într-un garaj încuiat. Aşadar nu e ca şi cum documentele ar zăcea pe stradă”, afirmă Biden.

Joe Biden pur şi simplu pare că nu înţelege agitaţia din jurul subiectului, asta în ciuda faptului că anterior, alte documente secrete au fost găsite într-un fost birou privat al său.

El a explicat acest lucru unui jurnalist când a fost întrebat ce caută documente atât de importante cu automobilul clasic din 1967. Biden nu a dat detalii şi a anunţat că va comenta constatările la o dată ulterioară. Aparent, o explicaţie plauzibilă necesită mai întâi o prioritate de strategie. În timp ce lumea aşteaptă cu nerăbdare acest lucru, republicanii se bucură de ultimul dezastru de imagine al preşedintelui democrat.

Casa Albă a confirmat ulterior aceste descoperiri.

„Un număr mic de documente suplimentare” cu marcaje clasificate au fost descoperite în depozitul din garajul locuinţei lui Biden din Wilmington, în statul american Delaware, a anunţat joi Casa Albă, confirmând alte descoperiri într-o cameră adiacentă, adică cele din garajul actualului preşedinte al SUA.

Republicanii cer lista vizitatorilor de la reşedinţa din Wilmington a lui Joe Biden

James Comer, preşedintele republican al Comisiei de supraveghere din Camera Reprezentanţilor, a cerut, duminică, lista vizitatorilor de la reşedinţa privată a lui Joe Biden din Wilmington, Delaware, după ce în birou şi în garaj s-au găsit documente confidenţiale, relatează Reuters.

“Fără o listă a persoanelor care au vizitat reşedinţa sa, poporul american nu va şti niciodată cine a avut acces la aceste documente extrem de sensibile”, a precizat Corner într-o scrisoare adresată şefului de cabinet al lui Joe Biden, Ron Klain, scrie News.ro.

Potrivit AP, James Corner vrea lista vizitatorilor din data de 20 ianuarie 2021 până în prezent.

Vineri, liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor, Kevin Mccarthy, a cerut Congresului american să ancheteze cu privire la documentele confidenţiale găsite în reşedinţa privată a lui Joe Biden la Wilmington, în statul Delaware.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare