Al doilea set de documente clasificate, găsit în garajul lui Joe Biden

Al doilea set de documente clasificate, găsit în garajul lui Joe Biden
Joe Biden / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 12/01/2023, 20:00

Un al doilea set de documente clasificate a fost descoperit de avocații preşedintelui Joe Biden într-un garaj al locuinţei private a şefului statului din Wilmington, statul Delaware.

Informația a fost făcută publică chiar de Casa Albă.

Casa Albă „cooperează pe deplin”

Un alt document a fost găsit într-o încăpere adiacentă garajului, în timp ce în casa din staţiunea Rehoboth Beach, tot în Delaware, dar pe malul Atlanticului, nu s-au găsit documente, a precizat într-un comunicat avocatul special al Casei Albe, Richard Sauber.

Administraţia Biden „cooperează pe deplin” pentru a se asigura că documentele găsite sunt gestionate în mod adecvat, a mai transmis Sauber, potrivit BBC.

Documentele descoperite sunt din perioada în care preşedintele SUA era Barack Obama, iar Joe Biden ocupa funcția de vicepreşedinte.

Anunţul de joi vine după ce luni postul de televiziune CBS a dezvăluit că s-au găsit o serie de documente clasificate din perioada când Joe Biden a fost vicepreşedinte la un fost birou al acestuia de la un think-tank din Washington. Respectivele materiale clasificate au fost identificate de avocaţii personali ai lui Biden la 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la mijloc de mandat.

Agenția Reuters scrie că sunt diferenţe între aceste dezvăluiri referitoare la Joe Biden – problematice pentru președinte, care vrea să candideze pentru un nou mandat în 2024 – şi cazul fostului preşedinte Donald Trump, care face obiectul unei anchete a Departamentului de Justiţie referitoare la o serie de documente considerate a fi și acestea clasificate.

O lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să remită toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor naţionale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase