NYT: Cinci lideri ai rețelei teroriste Stat Islamic au fost capturați. Donald Trump confirmă pe Twitter

NYT: Cinci lideri ai rețelei teroriste Stat Islamic au fost capturați. Donald Trump confirmă pe Twitter
Publicat: 10/05/2018, 19:54

Arestările au fost efectuate în cursul unei operațiuni pentru localizarea unor lideri ai rețelei teroriste Stat Islamic care se ascundeau în Siria și Turcia.

„Este vorba de o victorie semnificativă a coaliției conduse de Statele Unite care luptă împotriva rețelei extremiste, evidențiind consolidarea relației între Washington și Bagdad”, comentează cotidianul The New York Times.

Doi oficiali din cadrul serviciilor secrete irakiene au declarat că au fost capturați patru irakieni și un sirian responsabili de administrarea teritoriilor aflate sub controlul rețelei Stat Islamic în Deir al-Zour (Siria), de securitatea internă a organizației teroriste și de conducerea structurilor islamiste care emit decrete religioase.

Serviciul irakian de Informații Externe a confirmat arestarea liderilor teroriști, fără însă a oferi detalii despre operațiune.

Informațiile au fost confirmate de președintele Statelor Unite, Donald Trump. „Cinci dintre cei mai căutați lideri ai rețelei teroriste Stat Islamic au fost capturați!”, a transmis Donald Trump joi prin Twitter.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase