O călugăriță de 79 de ani din Los Angeles a furat peste 800.000 de dolari pentru a-i juca la păcănele

O călugăriță de 79 de ani din Los Angeles a furat peste 800.000 de dolari pentru a-i juca la păcănele
O călugăriță de 79 de ani din Los Angeles a furat peste 800.000 de dolari pentru a-i juca la păcănele / Foto: Captură
Publicat: 10/06/2021, 12:08

Călugărița în vârstă de 79 de ani, care între timp s-a pensionat, a recunoscut că a furat 835.000 de dolari din donațiile și taxele încasate la școala Catolică din California.

Călugărița din Los Angeles, care a jurat că va duce un trai modest, a recunoscut însă furtul a peste 800.000 de dolari, pentru a-și alimenta dependența de jocuri de noroc, au anunțat, marți, procurorii.

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, din Los Angeles, a fost acuzată marți de fraudă informatică și spălare de bani, a precizat procuratura.

Aceasta a recunoscut că a furat 835.000 din donații, la St. James Catholic School din LA, suburbia Torrance.

Kreuper, care a condus școala timp de 28 de ani, „a controlat conturile, economiile și banii destinați întreținerii măicuțelor angajate la școală”, a precizat procurorul SUA.

Bătrâna a recunoscut că a folosit banii pentru a juca la păcănele și riscă acum 40 de ani de închisoare.

Cum o apără avocații pe măicuța jucătoare

Avocații lui Kreuper, Mark A. Bryne și Daniel V. Nixon, au declarat că hoața „s-a căit foarte mult” pentru ce a făcut.

„Din momentul în care a fost confruntată în această situație, ea a recunoscut și a cooperat întrutotul cu autoritățile și Arhiepiscopia”, au anunțat aceștia într-o declarație de presă. Ei au adăugat că „a suferit de o boală psihică, care i-a întunecat gândirea și a făcut-o să acționeze într-un mod care nu o caracterizează”.

Sora Mary Margaret a devenit măicuță la 18 ani și și-a dedicat 59 de ani din viață în slujba Domnului, pentru „a-i ajuta pe alții și a-i educa pe copii din școlile Arhiepiscopiei”, au mai spus avocații.

Sora Mary a ordonat distrugerea documentelor fiscale

Ordinul ei religios, Sisters of St. Joseph of Carondelet, care a suportat costurile întreținerii sale, nu a dorit să comenteze nimic, până când nu se va finaliza procesul.

Femeia a mărturisit și că a falsificat raportările financiare, lunar și anual și le-a zis angajaților școlii să distrugă documentele financiare, în timpul unui audit.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au anunțat că oamenii din comunitate sunt „șocați și întristați” de delapidarea celor 800.000 de dolari, chiar de către călugărița în care aveau atât de multă încredere.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult