O celebră soprană cere daune de 350.000 de dolari de la Metropolitan Opera din New York. Ea spune că a fost discriminată pentru opiniile sale referitoare la Vladimir Putin

O celebră soprană cere daune de 350.000 de dolari de la Metropolitan Opera din New York. Ea spune că a fost discriminată pentru opiniile sale referitoare la Vladimir Putin
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/06/2022, 15:36

Celebra soprană rusă Anna Netrebko a dat în judecată conducerea Metropolitan Opera din New York, după ce a fost concediată pentru simpatiile sale față de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Deși este considerată o susținătoare a regimului de la Kremlin, ea ar încerca acum să își „spele imaginea”, iar în acest sens, Netrebko ar folosi serviciile unei companii de consultanță în managementul crizelor pentru a „convinge lumea culturală” să nu își asocieze numele cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit presei din Statele Unite, în ultima perioadă, Netrebko a evitat să mai acorde interviurile și și-a intensificat eforturile pentru a restabili cooperarea cu teatrele de operă din Occident. Mai mult, ea și-a anulat toate spectacolele pe care le avea programate în Rusia.

Toate acestea deoarece cariera sa a avut de suferit ca urmare a faptului că Netrebko este cunoscută pentru apropierea sa față de regimul de la Kremlin și pentru că nu a condamnat public invazia rusă din Ucraina. Mai mult, ea a fost concediată de la Metropolitan Opera din New York din această cauză.

Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera după concediere

La acea dată, directorul Operei, Peter Gelb, a susținut că este „imoral” ca Anna Netrebko și soprana Hibla Gerzmava să mai colaboreze cu instituția, astfel că a reziliat contractele cu cele două.

„Este indisolubil legată de Putin. A demonstrat acest lucru ideologic și în practică de-a lungul anilor”, a spus Gelb despre Netrebko.

Ulterior, Gelb a organizat un concert de caritate și a ajutat la formarea unei orchestre de muzicieni ucraineni sub conducerea soției sale, dirijoarea Keri-Lynn Wilson, a cărei bunică era originară din Ucraina.

Cu ajutorul Musical Performers Guild of America, sindicatul care reprezintă interesele artiștilor lirici din Statele Unite, Netrebko a acționat în instanță Metropolitan Opera și solicită despăgubiri de peste 350.000 de dolari, potrivit B1 TV.

În această primăvară, Netrebko a renunțat la serviciile managerului ei, Judith Neuhoff, care o sfătuise să denunțe public acțiunile lui Vladimir Putin și l-a angajat ca manager pe producătorul muzical Miguel Esteban.