O elevă, supraviețuitoare a masacrului din Texas, a suferit un stop cardiac când a mers la mormântul unei colege. Erau cele mai bune prietene

O elevă, supraviețuitoare a masacrului din Texas, a suferit un stop cardiac când a mers la mormântul unei colege. Erau cele mai bune prietene
Illiana Treviño, în vârstă de 11 ani, a supraviețuit masacrului din Texas / Sursa foto: Twitter
Publicat: 10/06/2022, 23:19
Actualizat: 10/06/2022, 23:26

O elevă de clasa a patra, supraviețuitoare a masacrului din Texas, în care au murit doi profesori și 19 copii, a suferit un stop cardiac când a vizitat mormântul celei mai bune prietene pentru a-i lăsa un ursuleț de pluș. Cele două fete erau colege.

Illiana Treviño, în vârstă de 11 ani, a ajuns la spital, săptămâna trecută, când ritmul cardiac i-a crescut dramatic după ce a lăsat un ursuleț de pluș și flori la mormântul colegei sale Amerie Jo Garza, în vârstă de 10 ani, împliniți pe 10 mai.

„Amerie o proteja pe Illiana de bătăuși și îi venea mereu în ajutor. Inima ei nu poate suporta stresul și trauma din această săptămână trecută. Abia vedem efectele secundare ale a ceea ce acest incident tragic a adus comunității noastre”, a spus mama fetiței, Jessica Treviño, pe o pagină GoFundMe pentru a strânge fonduri pentru facturile medicale.

De asemenea, femeia a precizat că Illiana a fost trimisă la Spitalul Metodist de Copii din San Antonio, precizând că nu a avut niciodată probleme cu inima, înainte de incident, potrivit revistei People.

Illiana a ieșit nevătămată din atacul din 24 mai de la Robb Elementary, după ce bărbatul înarmat nu i-a atacat sala de clasă. Cu toate acestea, Amerie a fost împușcată după ce a încercat să sune la 911 de pe telefonul mobil, potrivit bunicii sale. Illiana a aflat de moartea lui Amerie de la televizor, după ce a văzut chipul prietenei sale la știri.

„A început să țipe și să plângă”, a descris momentul mama sa, potrivit Daily Mail.

Amerie Jo Garza a murit într-un mod tragic. Abia împlinise 10 ani, pe 10 mai

Pe 24 mai, un atac armat într-o şcoală din Uvalde, statul Texas, s-a soldat cu 21 de morţi. Suspectul a fost ucis de forțele de ordine la fața locului.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult