VIDEO | Un nou masacru în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși într-o școală din Texas / Criminalul se certase cu bunica lui din cauza situației școlare (UPDATE)

VIDEO | Un nou masacru în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși într-o școală din Texas / Criminalul se certase cu bunica lui din cauza situației școlare (UPDATE)
FOTO: SKY NEWS (Captură)
Publicat: 25/05/2022, 07:28
Actualizat: 25/05/2022, 11:09

19 elevi cu vârste între 7 și 11 ani au fost împușcați mortal, alături de doi profesori, de către un tânăr de 18 ani, ucis, la rândul său, de forțele de ordine (UPDATE).

Este cel mai sângeros atac armat de la Sandy Hook (2012).

Salvador Ramos, angajatul unui fast food, etichetat drept un singuratic, hărțuit de colegi pentru aspectul său fizic și faptul că se machia cu rimel la ochi, a ucis 21 de persoane la Robb Elementary School din Uvalde, Texas.

Tânărul se certase cu bunica lui înainte de comiterea masacrului, din cauza faptului că nu absolvise liceul.

Ramos și-a cumpărat cele două puști cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani și s-a lăudat cu armele pe rețelele sociale. Atacatorul a fugit cu mașina, după o confruntare armată cu polițiștii de frontieră, abandonând mașina la școală, unde a comis masacrul.

Doi băieți – Xavier Lopez, 10 ani și Uziyah Garcia, 9 ani – și patru fete – Makenna Elrod, 10 ani, Amerie Jo Garcia, 10 ani, Eliahana Torres, 10 ani și Ellie, au fost uciși de Salvador Ramos.

Două profesoare, Eva Mireles, de 44 de ani și Irma Garia, mamă a patru copii, au fost, de asemenea, ucise de atacator.

Senatorul republican Ted Cruz a declarat, după masacru, că argumentele potrivit cărora „restricționarea drepturilor constituționale ale cetățenilor onești” previn masacrele „nu au funcționat”. Soluția este poziționarea de ofițeri înarmați care să păzească școlile. Cruz va vorbi vineri în cadrul unei conferințe NRA (National Rifle Association).

Știrea inițială. Un nou masacru zguduie America. 19 copii și doi adulți au fost uciși într-un atac armat comis de un tânăr, Salvador Ramos (18 ani), care la rândul său a fost ucis, la o școală din Texas, Statele Unite ale Americii. Este cel mai tragic eveniment de la masacrul de la Sandy Hook din 2012 (UPDATE).

Atacul armat a avut loc la școala Robb Elementary din orașul Uvalde, situat la 140 km vest de San Antonio.

Atacatorul este un tânăr de 18 ani, pe nume Salvador Ramos (FOTO). Acesta și-ar fi omorât bunica, înainte de a ajunge la școală, înarmat cu două pistoale și o pușcă.

Atacatorul a dat buzna în școală și a început să tragă într-una din clasele în care învățau zeci de elevi, alături de un profesor.

Inițial, guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunțat că 14 elevi și un profesor au fost uciși în urma atacului armat. Totodată, potrivit oficialului, atacatorul a murit.

Mai mulți elevi, dar și adulți au ajuns la spitalele din zonă, inclusiv la unul din spitalele din San Antonio.

Președintele Joe Biden a transmis un mesaj în urma masacrului din Texas, în care transmite condoleanțe și rugăciuni familiilor celor uciși în incidentul tragic.

Șir de tragedii: Atac armat într-un supermarket din SUA. Cel puțin zece oameni au murit

Zece persoane au fost ucise la mijlocul lunii mai într-un atac armat într-un supermarket din Buffalo, Statele Unite.

Autoritățile susțin că atacul ar fi motivat de ura rasială. Suspectul a transmis atacul live pe rețelele sociale, au informat autoritățile locale într-o conferință de presă.

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiază. Atacatorul a fost reținut și se află în custodia Poliției. El a fost identificat drept Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, și a pledat nevinovat față de acuzațiile aduse împotriva sa în instanță.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase