O femeie a fost eliberată după 40 de ani de sclavie! „I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate”

O femeie a fost eliberată după 40 de ani de sclavie! „I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate”
O femeie a fost eliberată după 40 de ani de sclavie! „I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 22/12/2020, 12:20
Actualizat: 22/12/2020, 12:21

O femeie braziliană care a fost sclavă de la vârsta de opt ani, timp de 40 de ani, și forțată să se căsătorească cu un membru în vârstă al familiei care a înrobit-o, a fost în cele din urmă salvată după ce vecinii au alertat autoritățile.

Autoritățile au fost sesizate de vecini după ce femeia îi rugase să îi cumpere mâncare și produse de igienă, potrivit Independent.

„I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate”, a declarat Humberto Camasmie, inspectorul care a condus operațiunea de salvare, pentru agenția de presă Reuters.

Părinții victimei i-au dat-o unui profesor de la Universitatea Patos de Minas, Unipam, când avea aproximativ 8 ani, a declarat inspectorul de muncă. În momentul salvării, locuia într-o cameră mică dintr-un apartament din Patos de Minas, situat în sud-estul statului Minas Gerais.

Victima, forțată să se căsătorească cu un bărbat în vârstă

Femeia, acum în vârstă de 46 de ani, a lucrat pentru familie cea mai mare parte a vieții sale fără să aibă niciodată zile de concediu.

Limitarea sclaviei domestice este dificilă în Brazilia, deoarece inspectorilor de muncă li se cere să obțină un mandat de la un judecător pentru a intra într-o casă în care ar fi o victimă a sclaviei. Pentru a obține permisiunea, oficialii trebuie să prezinte victimei dovezi că este exploatată.

În acest caz, oficialii au fost alertați de vecinii care au primit un bilet de la femeie prin care le cerea să-i cumpere alimente și produse de igienă pentru ea, deoarece nu avea bani.

Oficialii au mai spus că femeia a fost forțată să se căsătorească cu un membru în vârstă al familiei, astfel încât aceștia să-i primească în continuare pensia după moartea sa.

Femeia se află în prezent într-un adăpost unde este asistată de psihologi și asistenți sociali. Oficialii încearcă, de asemenea, să o reunească cu familia ei biologică. Camasmie a mai declarat că femeia beneficiază acum de pensia lunară de aproximativ 1.560 de dolari.

Femeia a fost privată de drepturi!

Între timp, profesorul a fost suspendat de Universitatea din Patos de Minas și iau toate măsurile legale, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. Procurorii încearcă să încheie un acord cu familia pentru a-i asigura victimei despăgubiri. Dacă vor fi găsiți vinovați în instanță, persoanele acuzate ar putea primi o pedeapsă de opt ani de închisoare.

Un avocat al acuzatului a declarat că familia a fost prezentată drept vinovată înainte ca acest caz să fie trimis în judecată.

Deși sclavia a fost abolită în urmă cu aproximativ 130 de ani în Brazilia, sclavia modernă a luat diverse forme, majoritatea acesteia fiind găsite la persoanele care lucrează ca ajutoare domestice în ferme și fabrici de textile. Aproximativ 53.000 de muncitori au fost salvați, începând cu 1995, după ce trăiau în condiții asemănătoare sclavilor, potrivit unui mass-media, The Brazilian Report.

Dintre cei 3.513 muncitori salvați între 2017 și 2019, doar 21 au fost victimele sclavismului domestic, potrivit Reuters.

„Plângerile (despre sclavismul intern) sunt foarte rare… deoarece majoritatea (victimelor) nu realizează niciodată că sunt abuzate”, a declarat procurorul Ana Lucia Stumpf Gonzalez.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore