O femeie din Ungaria s-a trezit din comă și a aflat că este mămică: „I-am întrebat pe doctori când am născut…”

O femeie din Ungaria s-a trezit din comă și a aflat că este mămică: „I-am întrebat pe doctori când am născut...”
O femeie din Ungaria s-a trezit din comă și a descoperit că este mămică: „I-am întrebat pe doctori când am născut...” / Foto: Captură RadioFreeEurope / Radio Free Liberty
Publicat: 21/05/2021, 08:42
Actualizat: 21/05/2021, 08:42

Szilvia Bedo-Nagy, o femeie din Ungaria, a aflat că a dat naștere unei fetițe, după ce s-a trezit din comă, după mai bine de o lună. Femeia suferise complicații legate de COVID-19 și medicii erau rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

Sarcina femeii era în stadiu avansat, când aceasta a fost diagnosticată cu COVID-19, la sfârșitul lui 2020 și a fost trimisă acasă în carantină, scrie Reuters.

Starea ei s-a agravat și a ajuns de urgență la spital. „Nu puteam să respir”, a povestit Bedo-Nagy pentru Radio Free Europe, aflându-se în casa ei din orașul Hatvan. „Aveam pneumonie”.

Micuța Napsugar, „raza de soare” din viața lui Bedo-Nagy

A fost transferată la Budapesta, unde a născut-o pe Napsugar, („răsărit de soare”, în limba maghiară), prin cezariană.

Bedo-Nagy a fost plasată la ventilator, la un plămân artificial și apoi în comă indusă.

În timp ce se afla în spital, soțul femeii, Jozsef Bedo a avut grijă de cea mică, temându-se că soția sa nu va supraviețui COVID-ului.

Ungaria are cel mai mare număr de decese COVID la 100.000 de oameni, la nivel global, potrivit datelor Johns Hopkins University. 80% dintre pacienții din spitale, plasați la ventilatoare, nu supraviețuiesc.

De Crăciun, Bedo a primit vestea că soția lui s-a trezit. „Doctorul a spus că soția vrea să vorbim”, a declarat Bedo. „A doua zi i-am făcut o vizită. Era trează, dar când am întrebat-o ceva, mi-a răspuns cu privirea”.

Bedo-Nagy: „Nu știam ce s-a întâmplat…”

De Anul Nou 2020 Bedo-Nagy s-a trezit cu adevărat din agonie și a întrebat ce s-a întâmplat.

„Nu știam ce s-a întâmplat. Arătam spre pântece și întrebam când am născut… Medicul mi-a zis că am născut o fetiță în urmă cu „ceva timp””., a povestit femeia.

Bela Merkey, medicul femeii, a spus că acest caz a fost unul fascinant, neobișnuit, dar și complicat.

Bedo-Nagy se recuperează acum acasă, alături de soțul și fetița ei, Napsugar.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase