O nouă lege în China. Copiii sunt obligați să-și viziteze părinții „frecvent”

O nouă lege în China. Copiii sunt obligați să-și viziteze părinții frecvent
Publicat: 04/07/2013, 17:40
Actualizat: 29/07/2014, 23:07

O nouă lege națională din China, prezentată săptămâna aceasta, impune chinezilor să-și viziteze „frecvent ” părinții dacă sunt mai bătrâni de 60 de ani, pentru a se asigura că au tot ce le trebuie din punct de vedere financiar, relatează CNN.

Potrivit noii legi, copiii nu pot renunța la moștenirea pe care o primesc de la părinți, doar pentru a se elibera de obligația de a-i îngriji. De asemenea, legea stipulează că, în cazurile în care copiii refuză să aibă grijă de părinții lor, aceștia sunt nevoiți să le plătească o alocație lunară. Legislația permite celor în vârstă să-și dea în judecată copiii, fără să specifice însă penalitățile cu care s-ar putea confrunta, adaugă CNN.

CNN o prezintp pe Lola Wang, o expertă în marketing în vârstă de 28 de ani din Shanghai, care își vizitează părinții de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor, familia sa locuind în orașul Shandong, aflat la șase ore distanță.

„Știu că ar trebui să-mi vizitez părinții mai des, dar a avea un job în industria financiară presupune ore interminabile de muncă, precum și sacrificarea timpului personal”, a precizat Lola Wang pentru sursa citată.

Problema cu care se confruntă Wang este foarte răspândită printre tinerii din China, unde politica unui singur copil și trei decenii de reforme economice au accelerat declinul familiei tradiționale extinse.

Potrivit ultimului sondaj efectuat, China avea 185 de milioane de persoane ce depășeau vârsta de 60 de ani la sfârșitul anului 2011, cifră care se așteaptă să crească la 221 de milioane până în anul 2015.

(Maria Neagu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase