O nouă veste proastă pentru Julian Assange. Ce s-a întâmplat cu o persoană apropiată fondatorului Wikileaks în Ecuador

Redactor:
Bianca Pavaluca
O nouă veste proastă pentru Julian Assange. Ce s-a întâmplat cu o persoană apropiată fondatorului Wikileaks în Ecuador
Ministerul de Interne din Ecuador a anunțat joi că o persoană apropiată fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestată în timp ce încerca să părăsească Ecuadorul, țară în care locuia de mai mulți ani, relatează BBC.

Ministrul de Interne al Ecuadorului, Maria Paula Romo, nu a făcut public numele bărbatului, dar a transmis că acesta a fost arestat „din motive legate de investigație”. O sursă guvernamentală a declarat pentru Associated Press că bărbatul arestat este Ola Bini, un dezvoltator de software suedez.

„O persoană apropiată de WikiLeaks, care locuia în Ecuador, a fost arestată în această după-amiază în timp ce se pregătea să plece în Japonia”, se menționează într-un comunicat emis de Ministerul de Interne.

Bărbatul locuia în Ecuador de mai mulți ani și a vizitat frecvent Ambasada Ecuadorului din Londra, unde locuia Julian Assange, a anunțat Maria Paula Romo.

„A fost reținut din motive legate de investigație”, a declarat ministrul.

De asemenea, sursa guvernamentală a declarat că Ola Bini a fost arestat pe aeroportul Quito.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiție din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzații de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange a fost arestat joi de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare.

 

Inchide