O rachetă lansată din Yemen a fost interceptată în Arabia Saudită. Insurgenții se laudă că și-au atins ținta

O rachetă lansată din Yemen a fost interceptată în Arabia Saudită. Insurgenții se laudă că și-au atins ținta
Publicat: 30/11/2017, 23:47

Insurgenții huthi din Yemen susțin că racheta a atins o țintă din Arabia Saudită. „Confirmăm lansarea cu succes a unei rachete care a atins o țintă militară în Arabia Saudită”, au transmis rebelii într-un comunicat difuzat de postul tv Al-Masira.

În schimb, Forțele Aeriene saudite susțin că racheta a fost interceptată în zona Khamis Mushait, situată în provincia Asir.

Pe 4 noiembrie, insurgenții huthi au lansat o rachetă spre Aeroportul din Riyad, capitala Arabiei Saudite, dar proiectilul a fost interceptat.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facțiuni ale insurgenților huthi, care îi oferă susținere fostului președinte Ali Abdullah Saleh, și forțele loiale Administrației conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizațiile teroriste Al-Qaida și Stat Islamic au intensficat activitățile în Yemen.

O coaliție internațională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenților huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morți, inclusiv 10.000 de civili.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase