Gaidau Ion
09.12.2013
Internațional

Oficial rus: România va înghiți Republica Moldova, dacă Chișinăul va urma „opțiunea europeană”

Oficial rus: România va înghiți Republica Moldova, dacă Chișinăul va urma „opțiunea europeană”
R.Moldova va fi înghițită de România dacă va urma "opțiunea europeană", a anunțat pe contul său de Twitter președintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Pușkov, citat duminică seara de Komsomolskaia Pravda, în pagina electronică.

R.Moldova va fi înghițită de România dacă va urma „opțiunea europeană”, a anunțat pe contul său de Twitter președintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Pușkov, citat duminică seara de Komsomolskaia Pravda, în pagina electronică.

„«Opțiunea europeană» ar însemna un câștig pentru o elită restrânsă, poporul nu câștigă și nici nu pierde, iar ea va fi înghițită de România”, a scris pe contul său de Twitter Aleksei Pușkov, președintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Anterior, Pușkov s-a remarcat cu altă apreciere, potrivit căreia decizia Curții Constituționale din Republica Moldova de a recunoaște limba română drept limbă oficială este „un pas spre despărțirea de Transnistria”.

Joi, Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este „limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine”, conferind statut de normă constituțională Declarației de Independență a țării, adoptată în august 1991.

Cu aproape o săptămână mai devreme, pe 29 noiembrie, Republica Moldova, reprezentată de premierul Iurie Leancă, a parafat la Vilnius Acordul de Asociere cu UE, care urmează să fie semnat în septembrie 2014.

Inchide