LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Avansează negocierile pentru eliberarea a 50 de ostatici /Armata israeliană ar putea accepta armistițiu temporar

Publicat: 21/11/2023, 07:21
Actualizat: 21/11/2023, 22:19
22:07

Grupul BRICS cere armistițiu umanitar durabil în Fâșia Gaza

Grupul BRICS a condamnat, cu ocazia summitului desfășurat marți, atacurile asupra civililor israelieni și palestinieni, și a cerut instituirea imediată a unui armistițiu durabil în Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

21:35

Cel puțin zece morți în urma unui atac israelian asupra unui bloc rezidențial din Fâșia Gaza

Cel puțin zece persoane au fost ucise, iar alte 22 au fost rănite în urma unui atac israelian asupra unui imobil rezidențial din orașul Khan Yunis, situat în sudul Fâșiei Gaza, afirmă surse medicale citate de cotidianul Haaretz.

21:14

Președintele Africii de Sud acuză Israelul de ”crime de război”

Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud, a acuzat, marți, Israelul de comiterea unor ”crime de război” și a unor acte de ”genocid” în Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

20:40

Biden reafirmă că Israelul și grupul Hamas sunt ”foarte aproape” de un acord privind eliberarea ostaticilor

Președintele Statelor Unite, Joseph Biden, a reafirmat, marți, că Israelul și grupul Hamas sunt ”foarte aproape” de un acord pentru eliberarea a zeci de ostatici israelieni din Fâșia Gaza, dar s-a declarat precaut asupra finalizării negocierilor.

Citește articolul AICI

19:40

Nou bilanț în Fâșia Gaza: Cel puțin 14.128 de morți în urma bombardamentelor israeliene

Cel puțin 14.128 de persoane, inclusiv 5.840 de minori, au fost ucise în Fâșia Gaza în urma bombardamentelor israeliene.

Alte peste 33.000 de persoane au fost rănite, conform Ministerului local al Sănătății, subordonat mișcării islamiste Hamas.

16:13

Netanyahu confirmă ”progrese” spre un acord de eliberare a ostaticilor

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a confirmat, marți, ”progrese” în negocierile mediate de Qatar pentru eliberarea unor ostatici din Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

14:30

Avioanele IDF au lovit trei celule teroriste înarmate în zona frontierei cu Libanul

Armata israeliană transmite că avioanele de luptă ale IDF au lovit o serie de ținte teroriste ale Hezbollah, inclusiv infrastructura militară și structurile folosite pentru dirijarea activității teroriste.

Potrivit aceleași surse, teroriștii au tras obuze de mortier asupra unui post de comandă al Israelului din nordul țării. Potrivit IDF, nu s-au raportat răniți. Artileria israeliană lovește în prezent sursa focului, mai precizează Tzahal-ul.

13:55

Doi jurnalişti şi doi civili au fost ucişi în atacuri israeliene în Liban

Doi jurnalişti şi alţi doi civili au fost ucişi marţi în urma unor bombardamente israeliene într-o zonă de frontieră din sudul Libanului, relatează AFP.

Cei doi jurnalişti lucrau la canalul libanez de televiziune Al-Mayadeen.

Potrivit agenţiei oficiale de presă a Libanului, ANI, „trei cetăţeni – doi jurnalişti şi un alt civil – au fost ucişi într-un bombardament inamic” în regiunea Tayr Harfa. De asemenea, o octogenară a fost ucisă, iar nepoata ei a fost rănită într-un atac israelian asupra satului Kfar Kila, potrivit aceleiaşi surse.

09:21

Israelul a lovit trei tuneluri ale teroriștilor Hamas în zona Jabalia

Tzahal-ul transmite marți dimineață că Divizia 162 de infanterie, în colaborare cu aviația israeliană , a operat în pregătirea câmpului de luptă în zona Jabalia. Conform acestora, s-au înregistrat multiple atacuri asupra țintelor teroriste care au inclus sprijin din partea avioanelor de vânătoare și a vehiculelor aeriene fără pilot.

În timpul luptelor, trupele terestre ale IDF au lovit trei puțuri de tunel din zona Jabalia, în care se ascundeau teroriști Hamas, susține armata.

Mai mult, trupele din Brigada Nahal au ucis zeci de teroriști în ultimele zile, cu sprijinul tancurilor și al UAV-urilor, mai precizează IDF.

Sursa/ IDF
07:53

Teroriștii Hamas confirmă și ei că se „apropie de încheierea unui acord de armistițiu”

Casa Albă anunță că un acord pentru predarea ostaticilor din Gaza este „mai aproape decât până acum”. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat, citat de Times of Israel: „Suntem mai aproape acum de un acord privind ostaticii decât am mai fost până acum”.

Teroriștii Hamas confirmă și ei că se apropie de încheierea unui acord de armistițiu, anunță AFP citată de Agerpres.ro.

„Mişcarea (Hamas) le-a dat răspunsul său fraţilor din Qatar şi mediatorilor. Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, a declarat liderul teroriștilor, Ismail Haniyeh, citat într-un scurt mesaj pe contul Telegram al mişcării palestiniene.

07:34

Şedinţă comună secretă a Parlamentului, marţi, consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel

Marţi va avea loc, începând cu ora 15.00, o şedinţă comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel., la solicitarea deputatului grupului minorităţilor naţionale, Silviu Vexler.

Deputatul Silviu Vexler a solicitat organizarea şedinţei secrete, aceasta fiind aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, într-o şedinţă convocată luni.

În cadrul şedinţei, care are un caracter secret şi la care presa nu va avea acces, va fi vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), cu imagini sensibile legate de conflictul din Israel, relatează News.ro.

Silviu Vexler afirmă în documentul transmis conducerii celor două Camere că în data de 7 octombrie întreaga lume a fost şocată să observe modul în care organizaţia teroristă Hamas a lansat o serie de acţiuni barbare îndreptate împotriva populaţiei civile din Statul Israel şi că rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţa nemaivăzută de la Holocaust, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii.

Parlamentarul afirmă că ţinta organizaţiei teroriste Hamas a fost şi continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au reprezentat un factor declanşator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa.

07:02

Şase americani care servesc în forţele de securitate israeliene au murit din 7 octombrie, potrivit Departamentului de Stat al SUA

Şase cetăţeni americani care serveau în forţele de securitate israeliene au murit în Israel şi în Gaza începând cu 7 octombrie, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, potrivit CNN.

„Există un total de şase cetăţeni americani care au murit, nu în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie, ci în decurs de peste o lună de atunci”, a declarat Miller. Cinci dintre ei erau membri ai Forţelor de Apărare israeliene, iar al şaselea era un ofiţer de frontieră, a precizat el, citat de News.ro.

Patru dintre americanii care serveau în cadrul IDF au murit în Fâşia Gaza, iar al cincilea a fost ucis în nordul Israelului, a precizat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Miller, 800 de cetăţeni americani, rezidenţi permanenţi legali şi membri ai familiilor lor au părăsit acum Gaza prin punctul de trecere Rafah cu Egiptul.

Numărul civililor ucişi în Gaza a fost „fără precedent şi fără egal” în comparaţie cu orice conflict din 2017 încoace, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, potrivit CNN.

„Ceea ce este clar este că am avut în câteva săptămâni mii de copii ucişi. Aşa că asta este ceea ce contează. Asistăm la o ucidere a civililor care nu are egal şi nu are precedent în niciun conflict de când sunt secretar general”, a declarat Guterres în timpul unei conferinţe de presă.

Guterres a preluat funcţia în 2017. Întrebat despre viziunea sa pentru momentul în care se va încheia războiul din Gaza, Guterres a respins posibilitatea unui protectorat al ONU în Fâşia Gaza şi a făcut apel la o „abordare cu mai multe părţi interesate” care să ducă în cele din urmă la o soluţie cu două state, notează News.ro.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat luni că negociatorii „se apropie de final” în ceea ce priveşte eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas – dar a refuzat să detalieze detaliile unui potenţial acord.

Sursa VIDEO/ IDF
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto