Opt copii înjunghiați mortal și o femeie rănită, descoperiți într-un oraș din Australia

Opt copii înjunghiați mortal și o femeie rănită, descoperiți într-un oraș din Australia
Publicat: 19/12/2014, 13:25

Cadavrele a opt copii cu vârste cuprinse între 18 luni și 15 ani și o femeie rănită au fost găsite vineri într-o casă din Cairns, în nord-estul Australiei, a anunțat poliția, iar presa locală scrie că au fost înjunghiați, relatează AFP.

„Anchetatorii de la Cairns au anunțat că a avut loc o crimă și că au deschis o anchetă cu privire la moartea a opt copii în această (vineri) dimineața”, a declarat poliția australiană.

„În timpul unei percheziții la reședință, poliția a descoperit cadavre de copii cu vârste cuprinse între 18 luni și 15 ani”, a adăugat sursa.

O femeie în vârstă de 34 de ani a fost găsită rănită în locuința din Menoora, la periferia orașului Cairns, în statul Queensland (nord-est). Starea ei este stabilă și era audiată de către anchetatori, potrivit poliției.

Vara sa Lisa Thaiday a declarat că femeia este mama copiilor. Ei au fost găsiți morți de către fratele lor mai mare, în vârstă de 20 de ani, a spus ea, citată de agenția australiană de presă AAP.

Mai multe publicații australiene scriu că cei opt copii au murit după ce au fost înjunghiați cu o armă albă. Cotidianul local Cairns Post scrie că cei opt copii ar fi fost, de asemenea, sufocați. Poliția nu a confirmat informațiile.

Partenerul femeii, care, potrivit presei, nu ar fi tatăl celor opt copii, locuiește în casa în care s-a produs tragedia, potrivit postului Sky News Australia. Prezentatoarea postului de televiziune a izbucnit în lacrimi în momentul în care a anunțat tragedia.

„Deocamdată, nu ne aflăm în momentul desemnării unor suspecți”, a anunțat șeful poliției regionale, Bruno Asnicar. Anchetatorii încearcă să obțină informații cu privire la toate persoanele care s-au aflat în legătură cu familia „în ultimele două sau trei zile”, a adăugat el.

Ofițerul a asigurat populația că poliția nu se află în căutarea unui asasin care ar fi fugit de la locul crimei și a evitat să lanseze ipoteze cu privire la identitatea persoanei care ar fi comis crima. „Populația nu trebuie să fie îngrijorată, este vorba despre un eveniment tragic”, a declarat, el, într-o conferință de presă. „Situația este sub control în acest moment”, a asigurat șeful poliției regionale.

De asemenea, echipa de experți criminaliști din cadrul poliției desfășoară verificări în locuința în care au fost descoperite cadavrele celor opt copii. „Scena crimei a fost izolată. Accesul a fost restricționat în perioada verificărilor desfășurate de experții poliției și până când vor fi stabilite circumstanțele producerii crimei”, a adăugat el.

Un jurnalist de la publicația Cairns Post a declarat pentru postul de televiziune ABC că o populație indigenă numeroasă locuiește în cartierul în care a avut loc tragedia. „Toată lumea de aici are o legătură de rudenie cu persoanele implicate” în această dramă, a explicat el. „Oamenii sunt șocați. Ei au relatat că femeia rănită era o mamă foarte atentă, care își iubea foarte mult copiii și era extrem de protectoare”, a afirmat jurnalistul. De asemenea, un cuplu care locuia în apropierea locului tragediei a descris cartierul drept unul marcat de alcoolism și violențe.

Tragedia are loc la trei zile de la sângeroasa luare de ostatici din Sydney, care s-a soldat cu trei morți, dintre care doi ostatici, iar premierul Tony Abbott a făcut apel la unitate națională, în aceste „zile dificile”. „În această seară, țara se va ruga”, în urma acestei „crime îngrozitoare”, a declarat el, într-un comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică