Opt elevi din Germania au vandalizat o școală, provocând daune materiale de aproximativ 150.000 de euro

Opt elevi din Germania au vandalizat o școală, provocând daune materiale de aproximativ 150.000 de euro
Opt elevi din Germania au vandalizat o școală, provocând daune materiale de aproximativ 150.000 de euro/ SURSA FOTO: Unsplash
Publicat: 06/12/2021, 19:10
Actualizat: 06/12/2021, 19:12

Opt elevi cu vârste cuprinse între zece şi 14 ani au pătruns weekendul trecut într-o şcoală din Germania, unde au spart ferestre, au dat foc la gunoaie şi au golit stingătoarele de incendii, a anunţat luni Poliţia din landul german Renania de Nord – Westfalia, informează DPA.

Pagubele materiale constatate la şcoala din Eschweiler, un oraş aflat la sud-vest de Dusseldorf, capitala landului menţionat, au fost estimate la 150.000 de euro.

Elevii teribiliști au spart peste 20 de ferestre şi uşi, au incendiat gunoaie şi apoi au folosit extinctoarele şcolii pentru a stinge incendiul pe care l-au declanşat.

Câţiva profesori care se aflau în parcarea din exteriorul şcolii au văzut lumini în interiorul clădirii şi i-au prins pe cei opt copii – cinci fete şi trei băieţi – în timp ce aceştia încercau să fugă din incinta unităţii de învăţământ.

Poliţia locală a orașului a deschis o anchetă. Până la stabilirea sancțiunilor, elevii au fost predaţi părinţilor lor.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult