OPTIMISM. Cel mai redus bilanț al victimelor de COVID-19 în Italia, în ultimele 4 luni

Redactor:
Razvan Ilie
OPTIMISM. Cel mai redus bilanț al victimelor de COVID-19 în Italia, în ultimele 4 luni
Vești bune din Italia despre noile cazuri de coronavirus

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat numai şase decese provocate de noul coronavirus, cel mai redus bilanţ al victimelor după 28 februarie, numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la începutul epidemiei ajungând în această ţară la 34.744, conform Protecţiei Civile italiene.

Tot în ultimele 24 de ore au fost confirmate în Italia 126 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 78 în regiunea Lombardia, totalul îmbolnăvirilor ajungând astfel la 240.436.

Continuă de asemenea scăderea numărului pacienţilor internaţi la Terapie intensivă, numai 96 fiind în prezent în această situaţie pe tot teritoriul Italiei.

Spre comparație, în România numărul de noi cazuri de îmbolnăvire se situează zilnic în jurul cifrei 300, numărul deceselor trece de cifra 20 în 24 de ore, iar la ATI sunt peste 200 de pacienți.

Focarele de coronavirus, monitorizate atent

Cu epidemia sub control, Italia a încheiat relaxarea restricţiilor, dar sunt monitorizate cu atenţie mai multe focare apărute în diferite părţi ale ţării.

Totuşi, în Lombardia, regiunea cea mai afectată, a fost prelungită până pe 14 iulie purtarea obligatorie a măştii, chiar şi în spaţiile deschise. Responsabilul pentru sănătate din această regiune, cu rang de ministru în administraţia regională,

Giulio Gallera, a avertizat, conform Agerpres: ”Virusul este aici (…) Nu trebuie să renunţăm la ideea că normalitatea noastră trebuie să fie o normalitate diferită. Masca, astăzi un sacrificiu, este de asemenea utilă pentru acest lucru. Vom vedea la jumătatea lunii iulie dacă putem renunţa temporar la ea, dar cred că fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil şi să înţeleagă că reducerea răspândirii virusului depinde şi de atitudinea personală”.

Inchide