• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Orban: „Nimeni nu poate forța Ungaria să devină o țară de imigranți. Islamul și Creștinismul nu sunt compatibile”

Orban: „Nimeni nu poate forța Ungaria să devină o țară de imigranți. Islamul și Creștinismul nu sunt compatibile”
Ungaria "nu va fi o țară de imigranți" și "nimeni nu ne poate forța să devenim o țară de imigranți," a afirmat premierul ungar Viktor Orban, care a adăugat că Islamul și Creștinismul nu sunt compatibile, scrie agenția de știri MTI, citând cotidianul Passauer Neue Presse.

Premierul ungar a insistat în cadrul interviului acordat cotidianului german că Europa nu s-ar fi confruntat cu criza refugiaților dacă Grecia și-ar fi protejat frontierele, adăugând că Ungaria respectă legislația internațională și europeană prin protejarea frontierelor Schengen.

În ceea ce privește lumea islamică, liderul ungar a avertizat că influxul de imigranți musulmani va schimba o țară în decurs de 20 de ani.

„Unele state europene au decis” să devină țări țintă pentru imigranți, iar „Germania pare să devină o astfel de țară și compoziția populației sale va fi în mod artificial alterată ,” a adăugat șeful Guvernului de la Budapesta.

Orban a mai declarat că acuzarea Ungariei că „doar se folosește de fonduri UE” este „jignitoare” pentru că prezintă „o fațetă a problemei,” deoarece membrii mai vechi ai Uniunii Europene „obțin o grămadă de bani în Ungaria.” Liderul de la Budapesta a adăugat că fondurile de coeziune „compensează doar parțial Ungaria pentru faptul că este călcată în picioare de enorma putere economică a celorlalte state din UE.”

În privința relației cu Rusia, Orban a făcut apel la o formă cooperare „abilă și bine gândită” între UE și Rusia. „Nu simțim în Ungaria că Rusia ne amenință securitatea,” a precizat liderul ungar.

Inchide