Papa Francisc le recomandă părinților să le acorde sprijin copiilor lor dacă aceștia sunt gay: „Nu vă ascundeți în spatele unei atitudini de condamnare”

Papa Francisc le recomandă părinților să le acorde sprijin copiilor lor dacă aceștia sunt gay: „Nu vă ascundeți în spatele unei atitudini de condamnare”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/01/2022, 18:42

Papa Francisc le-a recomandat, miercuri, părinților copiilor LGBT să nu îi blameze pe aceștia, ci, dimpotrivă, să le ofere sprijin.

Declarația Suveranului Pontif a fost făcută în cadrul audienței generale săptămânale și care au făcut referire la dificultățile cu care se confruntă părinții în creșterea copiilor, informează Agerpres.

Papa a declarat că asemenea situații includ și „părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”.

Papa Francisc a mai transmis mesaje de susținere pentru comunitatea LGBT

Aceasta nu este prima declarație de acest tip a Suveranului Pontif. Acesta a mai spus în trecut că persoanele cu o altă orientare sexuală au dreptul de a fi acceptate de familiile lor.

Totodată, el a mai spus că, deși Biserica nu poate să accepte căsătoriile între persoanele de același sex, aceasta poate sprijini legile referitoare la parteneriatul civil, pentru ca aceste persoane să aibă drepturile de care merită să se bucure.

Suveranul Pontif a spus, în septembrie, că Biserica Catolică „nu are puterea de a schimba o taină, întrucât aceasta a fost instituită de Dumnezeu”.

Însă el a spus că susține legile laice care încearcă să-i ajute „pe cei care au o orientare sexuală diferită”.

„Dacă un cuplu homosexual vrea să ducă o viață împreună, statul are posibilitatea de a le oferi siguranță, stabilitate, drept de moștenire. Și nu numai homosexualilor, ci tuturor oamenilor care doresc să trăiască împreună într-un parteneriat civil. Acest lucru nu înseamnă că trebuie condamnați. Nu, sunt frații și surorile noastre. Dar căsătoria este o taină, între un bărbat și o femeie”, a spus Papa Francisc.

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.