Partidul Comuniștilor din R. Moldova, după vizita lui Iohannis: „Este inadmisibil să se amestece în procesul electoral”

Partidul Comuniștilor din R. Moldova, după vizita lui Iohannis: „Este inadmisibil să se amestece în procesul electoral”
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și-a exprimat îngrijorarea față de vizita pe care a efectuat-o la Chișinău Klaus Iohannis, apreciind că "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o țară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova", relatează Unimedia.info.

PCRM a emis un comunicat de presă în care își exprimă îngrijorarea față de vizita pe care a întreprins-o vineri la Chișinău președintele ales al României, Klaus Iohannis. Potrivit comuniștilor, „este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o țară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova”.

„Este extrem de șubredă poziția exprimată de Klaus Iohannis la Chișinău în legătură cu susținerea unui partid în rândul căruia sunt persoane care au fost demise pentru corupție. Or, pe primele poziții în lista de candidați ai PLDM figurează persoane care au fost declarate corupte chiar și de Curtea Constituțională din Republica Moldova, a cărei componență este formată din cetățeni ai României”, precizează comunicatul.

Comuniștii susțin că astfel „poate fi pusă la îndoială poziția fermă exprimată de Iohannis în campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorică, în caz de câștig, de a lupta cu corupția în țara sa”.

„În condițiile în care un președinte ales își dorește pentru poporul său să fie eliberat de sub dominația clanurilor oligarhice și a corupției ar fi bine ca și vecinilor săi să le dorească același lucru. Președintele ales al României a decis altfel, să se implice în treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale și morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare”, se mai arată în comunicat.

Totodată, PCRM îndeamnă autoritățile electorale de la Chișinău „să nu admită ca în scrutinul parlamentar din 30 noiembrie să fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografică a acestuia și de statut”.

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a decis să vină la Chișinău, în prima sa vizită după victoria în alegerile prezidențiale, pentru a transmite un mesaj de susținere pentru Partidul Liberal Democrat, care face parte din familia Partidului Popular European.

De asemenea, Klaus Iohannis a avut o întrevedere și cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Inchide