• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Partidul Laburist se pregătește să impună o moțiune de cenzură împotriva premierului, dacă acordul va fi respins din nou

Partidul Laburist se pregătește să impună o moțiune de cenzură împotriva premierului, dacă acordul va fi respins din nou
Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a anunțat că partidul său va impune o moțiune de cenzură împotriva prim-ministrului Theresa May, dacă Acordul Brexit va fi respins pentru a treia oară de Parlament, relatează Reuters..

„Am avut un vot de neîncredere deja. Se pare că Guvernul va aduce Acordul în Parlament, din nou, săptămâna aceasta. Cred că va fi respins din nou, întregul proces este contracronometru”, a declarat duminică liderul Partidului Laburist.

„Cred că în acel moment o moțiune de cenzură va fi potrivită. În acel punct, va trebui să spunem că trebuie să aibă loc alegeri generale”, a adăugat Corbyn.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puțin pe 30 iunie. Potrivit moțiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obțină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.

Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obțină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliți de Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a avertizat că, în această situație, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.

 

Inchide