• Publicat:
Internațional

PEDEPSE. Un tânăr acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane riscă 15 ani de închisoare. Cum se apără sportivul

PEDEPSE. Un tânăr acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane riscă 15 ani de închisoare. Cum se apără sportivul

Luca Singerman (22 de ani), fost rugbist la Buenos Aires Cricket & Rugby Club, este cercetat pentru posibila răspândire a COVID-19 în Argentina, deoarece s-a aflat la bordul unui vas alături de alte 400 de persoane, după ce părăsise Spania fiind suspect de coronavirus.

Tânărul sportiv a plecat la începutul acestui an în Spania pentru un schimb de experiență la nivelul facultății, relatează Ole.

Însă după ce cursurile au fost suspendate în urma răspândirii coronavirusului în Spania, acesta s-a decis să revină în Buenos Aires alături de colegii lui, dar a făcut o escală la Montevideo.

Luca Singerman susține că el și prietenii lui au stat 14 zile în carantină înainte de a se îmbarca în vasul care i-a dus în Buenos Aires. Totuși, autoritățile l-au reținut și l-au testat pentru COVID-19, iar rezultatele urmează să fie publicate în scurt timp.

Pedeapsa pe care o riscă tânărul i-ar putea da întreaga viață peste cap

Dacă va fi depistat pozitiv, Luca Singerman riscă până la 15 ani de închisoare.

În prezent, ceilalți 400 de oameni de la bordul navei au fost trimiși în izolare.

Conform legilor din Argentina, un cetățean care răspândește un virus în perioada de carantină poate sta în închisoare între 3 și 15 ani.

Tătăl lui Luca Singerman îi ia apărarea: „Băiatul meu a stat 14 zile în carantină”

Tatăl lui Luca, Pablo Singerman, susține că fiul lui este sănătos și nu are boala determinată de virus.

„Băiatul meu s-a dus să învețe în Spania, într-un program universitar, însă după ce cursurile au fost suspendate a fost nevoit să revină în Argentina. El și prietenii săi au decis să se oprească mai întâi la casa unui amic, în Montevideo, unde s-au izolat timp de 14 zile”, a spus Pablo Singerman.

luca Singerman nu a fost testat pentru COVID-19 în momentul în care s-a urcat la bordul vasului, pentru că nu este cetățean uruguayan iar srăinii au fost lăsați să urce direct la bord, potrivit unui martor.

Alte două femei aflate la bordul vasului au refuzat să fie testate după ce Luca Singerman a fost reținut, iar polițiștii le-au arestat și pe acestea deoarece nu s-au conformat regulilor.

Inchide