Peste 45.000 de oameni au manifestat la Bruxelles pentru independența Cataloniei

Peste 45.000 de oameni au manifestat la Bruxelles pentru independența Cataloniei
Publicat: 08/12/2017, 08:53

Manifestațiile au fost organizate de către două asociații din catalonia, Adunarea Națională Catalană (ANC) și Òmnium Cultural. La acest marș au participat și membri ai comunității naționaliste flamande, inclusiv europarlamentarul Helga Stevens.

”Europa nu trebuie să se teamă să apere valorile democratice fundamentale. Catalonia vrea să existe sub forma unei țări democratice. Vom continua să municim pentru acest deziderat de aici, din inima Europei. Dorim o Europă a cetățenilor liberi, una care să-și asculte cetățenii, nu doar să asculte statele”, a declarat Puigdemont.

Fostul lider al Guvernului catalan i-a transmis un mesaj și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut o poziție critică la adresa foștilor lideri catalani.

”Cei care protestează în fața biroului dumneavoastră nu sunt infractori, sunt democrați”, i-a tranmis Puigdemont lui Juncker.

Manifestanții și-au arătat sprijinul pentru Carles Puigdemont și au criticat în termeni duri Guvernul de la Madrid.

”Spania este o țară fascistă. Țara nu a trecut niciodată peste practicile regimului lui Franco. Spania a înșelat lumea și Europa, prezentându-se ca un stat democratic, deși în mod clar nu este așa”, a declarat unul dintre manifestanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase