Petiție pentru anularea alegerilor din Republica Moldova. Maia Sandu: „Hoții ne-au furat totul, să nu-i lăsăm să ne fure și votul!”

Petiție pentru anularea alegerilor din Republica Moldova. Maia Sandu: „Hoții ne-au furat totul, să nu-i lăsăm să ne fure și votul!
Publicat: 15/11/2016, 14:45
După ce ieri liderul PASa anunțat că va contesta rezultatul la Curtea Constituțională, prezentând dovezi pentru toate încălcările legii, acuzând că au fost folosite„metode murdare”, Maia Sandu a distribuit marți pe pagina sa de Facebook o petiție prin care susținătorii săi să voteze pentru anularea alegerilor din Republica Moldova.
„Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent. Cel mai grav însă sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă”, a scris Sandu pe pagina ei de socializare.
În plus, candidatul PAS a precizat și că există indicii potrivit cărora alegătorii din Transnistria au fost mobilizați la urme cu bani și îndemnați să dea votul contracandidatului său, Igor Dodon.
„Grave sunt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secții de votare. Neelucidată rămâne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69027 de voturi! (…) Hoții ne-au furat totul, haideți să nu-i lăsăm să ne fure și votul!”, a îndemnat Sandu.
Luni, liderul PAS a acuzat că scrutinul prezidențial din Republica Moldova a fost marcat „metode murdare” și a anunțat că va contesta rezultatul la Curtea Constituțională, prezentând dovezi pentru toate încălcările legii pe care le reclamă.
„Vreau să le multumesc celor care au avut încredere în mine. Știu că vă încearcă emoții dificile. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Aceste alegeri nu au fost nici corecte și nici libere. Oponenții nostri au folosit metode murdare”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.
Candidatul PAS a arătat că singurul care are de câștigat de pe urma acestui rezultat este oligarhul Plahotniuc și a precizat că va merge la Curtea Constituțională cu dovezi care să ateste toate neregulile pe care le-au identificat în timpul desfășurării alegerilor.
„Vom prezenta la Curtea Constituțională toate încălcările depistate în procesul electoral. Cetățenii au de pierdut în urma acestor alegeri. Cel care are de câștigat este Vlad Plahotniuc”, a spus Maia Sandu.
La rândul său, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a denunțat „fraude majore” în scrutin. „Cea mai perfidă, murdară și mincinoasă campanie electorală din istoria țării s-a încheiat. Minciuna, calomnia, ofensa difuzate de zece posturi de televiziune și tot atâtea de radio, site-uri și publicații oligarhice, au distorsionat esența democratică a acestor alegeri”, susține Năstase, citat de Jurnal de Chișinău. Conform rezultatelor finale, candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM, stânga) a obținut 52,18% din voturi, iar Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS, proeuropean, centru-dreapta), 47,82%.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?