„Pețitoarea jihadiștilor”. Cum a ajuns o studentă britanică membru ISIS, în Siria

Pețitoarea jihadiștilor. Cum  a ajuns o studentă britanică membru ISIS, în Siria
Publicat: 06/07/2016, 19:17

Tânăra care pețește femei pentru soldații ISIS este o fostă studentă din Londra de origine pakistaneză al cărui tată este un om de afaceri de succes. Tooba Gondal are 22 de ani și este din East London, un cartier al capitalei Britanice. Înainte de a posta pe Internet mesaje prin care încurajează tinerele fete să se căsătorească cu teroriști din ISIS, Godal a studiat limba engleză la Goldsmiths College. Ea este în Raqqa din 2015 și este una dintre cele 60 de femei din Marea Britanie care au fugit acolo, scrie Daily Mail.

Până acum nimeni nu știa cum arată aceasta pentru că în toate postările publicate sub pseudonimul, Umm Muthanna Al Britaniyah, în care a laudat și încurajat actele teroriste ale ISIS, Tooba Gondal apărea fotografiată îmbracată în burka, cu văl și cu un AK-47 în mână.

În doar câțiva ani aceasta s-a transformat dintr-o adolescentă fericită care își dorea să plece la facultate, într-o „majoretă” a ISIS. A renunțat cu totul la dorința de a-și termina studiile, iar acum cea mai mare dorință a sa este să devină o „martiră” care să moară în misiuni sinuciagașe alături de alți jihadiști și încercă și alte tinere să i se alăture.

Umm Muthanna Al Britaniyah a reușit să-și creeze o puternică rețea în social media și își folosește marea putere de convingere pentru a racola tinere și a le convinge să fugă în Siria unde să se mărite cu jihadiștii.

Imediat ce a fugit din Anglia, pe sub nasul serviicilor de securitate, Tooba Gondal a postat pe Twitter un mesaj în care numește Marea Britanie „o țară mizerabilă”. „Hei, cum se simt acum trupele de securitate din Marea Britanie după ce cetățeanul a părăsit țara mizerabilă în timp ce asculta, pe avion, Salil ca-Sawarim (o melodie jihadistă)? Jalnic”, a postat aceasta pe rețeaua de socializare.

Mai mult decât atat ea s-a bucurat în timpul atentatelor de la Paris și a lăudat crimele jihadiștilor din capitala Franței cu atât mai mult cu cât aceasta este locul său de naștere.

„Explozii și împușcături, 80 de morți. Slavă lui Allah cel Atotputernic #ParisUnderAttack” a scris aceasta la momentul atacului din Paris. „Arzi Paris arzi. Nu pot să cred că acesta este locul meu de naștere. Aș fi vrut să vad cu ochii mei cum sunt măcelariți ostaticii. Ar fi fost minunat. LOL CUM SUNT, ACEȘTIA SUNT SPERIAȚI DE MOARTE!”, a fost comentariul șocant al tinerei, pe rețelele de socializare.

Foștii ei colegi de liceu spun că Tooba Gondal „era o rebelă care pe vremea aceea își dădea jos vălul islamic când se ducea la școală ca să-și arate părul șaten, lung și lucios, iar la finalul orelor îl punea la loc”. Colegii care au rămas în contact cu ea spun că în ultimii doi ani observaseră o schimare majoră la ea. „A început să posteze versuri din Coran și vorbea foarte mult despre religie. Nu știu ce a apucat-o și de ce s-a schimbat atât de mult” a spus un coleg, sub protecția anonimatului.

Ziariștii britanici au stabilit că cel mai probabil schimabrea s-a petrecut după ce Tooba Gondal a intrat la Colegiul Goldsmiths, care facea parte din Universitatea din Londra, unde studia engleză. După ce a devenit studentă, brusc în mesajele sale, ea spunea că „a revenit” la Islam. Se pare că o mare influență asupra convertirii sale la fundamentalism ar fi avut-o legăturile cu Societatea Islamică Goldsmiths care are o reputație de focar radical.

În unul dintre cele mai recente mesaje postate pe rețelele de socializare Gondal relata că și-a cumpărat o vestă de sinucigaș.„Am venit aici să mor, nu voi pleca de aici până nu obțin ceea ce îmi doresc: martiriu”.

Daily Mail a urmărit-o timp de 18 luni pe Internet și susține că în această perioadă a devenit cea mai vizibila „ambasadoare” și susținătoare a Statului Islamic. Deși Gondal nu și-a dezvăluit niciodată identitatea, din neglijență ea a lăsat mai multe indicii care au dus la demasacarea ei.

Tatăl ei, Mohamed Bashir Gondal, un musulman devotat de 56 de ani a recunoscut, „într-o engleză stricată” că fica sa a fugit în Siria și a afirmat că dacă ar fi știut de planurile ei nu ar fi lăsat-o să plece, dar a refuzat să comenteze alte amănunte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...