Piloții ruși capturați de ucraineni: „Recunosc oroarea crimelor mele. Îmi cer scuze poporului ucrainean”

Piloții ruși capturați de ucraineni: „Recunosc oroarea crimelor mele. Îmi cer scuze poporului ucrainean”
Piloții ruși capturați de ucraineni / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 11/03/2022, 20:00
Actualizat: 11/03/2022, 20:06

Trei piloți ruși capturați de forțele armate ucrainene au luat parte la o conferință de presă organizată de agenția Interfax Ucraina. Aceștia au dezvăluit că avioanele se pregătesc de război din ianuarie.

Maxim Krișptop, locotenent-colonel, comandant adjunct al Regimentului 47 de aviație, maiorul Alexei Golovenski, comandant de escadrilă, și căpitanul Alexei Kozlov, toți trei capturați de forțele armate ucrainene, au afirmat că au fost informați să se pregătească începând cu luna ianuarie a anului 2022, , informează publicația Gazeta.

„Am fost informat în luna ianuarie despre pregătirile pentru război și am început să ne antrenăm”, a recunoscut pilotul Maxim Kriștop, care a mărturisit că a bombardat de trei ori teritoriul Ucrainei.

Au fost țintite rezidențe civile

Două dintre atacuri au vizat armata ucraineană, dar, pe 6 martie, au fost țintite și rezidențe civile.

„Am respectat ordinul penal al superiorilor mei”

„În procesul de îndeplinire a misiunii de luptă, mi-am dat seama că ținta nu erau instalațiile militare ale inamicului, ci clădirile de locuințe, civili. Dar am respectat ordinul penal al superiorilor mei”, a afirmat Kriștop. „După bombardament, am fost doborât de apărarea antiaeriană ucraineană și luat prizonier”, a completat locotenent-colonelul rus.

„Recunosc oroarea crimelor mele. Vreau să-mi cer scuze întregului popor ucrainean pentru nenorocirea pe care i-am adus-o. Promit să depun toate eforturile pentru a pune capăt acestui război cât mai curând posibil. Vreau să fie aduși în fața justiției cei responsabili pentru genocid”, s-a căit prizonierul rus.

Conferința de presă a durat în jur de o oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase