Polițiștii din Brescia au găsit în garajul unui român, aflat de o lună în Italia, droguri de 2,5 milioane de euro. Mama lui susține că e țap ispășitor

Polițiștii din Brescia au găsit în garajul unui român, aflat de o lună în Italia, droguri de 2,5 milioane de euro. Mama lui susține că e țap ispășitor
Sursa foto: Poliția din Brescia
Publicat: 22/01/2024, 14:35

Oameni legii din Brescia au anunțat o captură impresionantă de droguri, în urma unor precheziții făcute după un filaj organizat după de au primit informații de la locatarii unui complex rezidențial. Stupefiantele au fost găsite în garajul unui tânăr, care s-a dovedit că este un român venit de doar o lună în Italia, a căruit mamă spune că i s-a înscenat totul, el fiind un simplu șofer, relatează Giornale di Brescia.

Un român în vârstă de 30 de ani, care locuia într-un imobil din Desenzano, nu avea documente de reședință, nu știa limba, nu avea mașină, nu avea bani, totuși, avea droguri în valoare de 2,5 milioane de euro în garajul casei în care stătea, pe o stradă din centrul orașului. Potrivit informării oficiale, echipa mobilă a Sediului Poliției din Brescia a confiscat peste 250 de kilograme de droguri ascunse într-un garaj din Brescia, constând în special din 125 kg. de marijuana și aproximativ 140 kg de hașiș, materiale de ambalare în vid și trei cântare de precizie. Valoarea de piață a drogurilor e de 2,5 milioane de euro.

A refuzat avocat

El a fost prins joi seara, 18 ianuarie, chiar când dispozitivul de supraveghere al Brigăzii Mobile se pregătea să părăsească locul în care îl aștepta pe suspect, relatează Giornale di Brescia, citat de Libertatea.

În jurul orei 20.00, bărbatul a venit la poarta unuia dintre garajele complexului de locuințe. A acționat o telecomandă din buzunar, apoi, așa cum făcuse și în zilele anterioare când fusese filat, s-a strecurat prin poartă și a intrat în garaj. În acel moment, au intervenit ofițerii și l-au oprit.

În urma perchezițiilor personale, oamenii legii au găsit cu care au deschis o ușă de garaj. Polițiștii au ajuns să-l urmărească pe român după sesizări ale vecinilor, care au observat că acesta venea și pleca de la garaj la ore târzii din noapte sau dimineața foarte devreme.

Percheziția a fost extinsă la domiciliul subiectului din Desenzano del Garda, unde au fost găsite și ridicate 22.000 de euro numerar, un aparat de numărat bani și o altă cantitate mică de droguri. Românul a fost apoi arestat, a fost dus la închisoarea locală „Nerio Fischione”, aflată la dispoziția Parchetului din Brescia, iar polițiștii încearcă să refacă traseul drogurilor.

Conform sursei citate, mama bărbatului crede că acesta nu este traficant și că totul este o înscenare, fiind folosit ca țap ispășitor de către traficanți mult mai importanți. Deocamdată, românul a refuzat să facă vreo declarație și să fie reprezentat de un avocat. Mama afirmă că fiul ei a susținut că a lucrat ca șofer. În ziua arestării, el ar fi trebuit să facă o călătorie de la aeroportul din Verona la Brescia, unde ar fi trebuit să lase o mașină, susține femeia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman