Popularitatea Angelei Merkel, în cădere liberă după atacurile din Germania

Popularitatea Angelei Merkel, în cădere liberă după atacurile din Germania
Publicat: 04/08/2016, 19:18
Actualizat: 11/10/2016, 11:33

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la un minimum de popularitate înregistrat în ultima jumătate de an, de la 59% favorabilitate în luna iulie la 47% în august, arată un sondaj realizat de Deutschlandtrend și citat de agenția DPA.

Scăderea vine politicilor în privința imigranților pe care Merkel le-a promovat de-a lungul timpului, refugiați pe seama cărora este pusă și seria de atacuri violente care a avut loc în Germania în ultimele săptămâni. Trei dintre cele patru atacuri au fost comise de solicitanți de azil și două dintre ele au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Nici după aceste evenimente cancelarul german nu s-a dezis de politicile promovate, insistând că a avut dreptate să permită unui număr de sute de mii de migranți și refugiați să intre în țară anul trecut.

Sondajul a relevat și o creștere a popularității șefului guvernului regional din Bavaria, Horst Seehofer, justificată de criticile repetate pe care acestea i le-a adus lui Merkel pentru faptul că a promis azil imigranților plecați din zonele de conflict. Este a doua oară în acest an când Merkel pierde din popularitate pe fondul îngrijorărilor în continuă creștere în legătură cu sosirea refugiaților, însă, ulterior, după referendumul referitor la Brexit și după lovitura de stat din Turcia, a crescut din nou vertiginos

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase