Popularitatea lui Marine Le Pen, în cădere liberă. Înfrângere categorică prognozată pentru liderul extremist în turul doi

Popularitatea lui Marine Le Pen, în cădere liberă. Înfrângere categorică prognozată pentru liderul extremist în turul doi
Publicat: 18/04/2017, 20:03
Actualizat: 29/03/2019, 10:47

Emmanuel Macron, candidatul organizației civice În Mișcare! (En marche!, liberal-socială), este creditat cu 23% din intențiile de vot, înaintea primului tur al scrutinului prezidențial din Franța, fiind urmat de populista Marine Le Pen, liderul Frontului Național, care va fi învinsă în turul doi.

Potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial comandat de Paris Match și Sud Radio, Emmanuel Macron, liderul organizației civice liberal-sociale „În Mișcare!” („En marche!”), va fi votat de 23% dintre cetățenii francezi în primul tur de scrutin.

Marine Le Pen, liderul formațiunii populiste Frontul Național (extremă-dreapta), este creditată cu 22% (cu 2% mai puțin decât săptămâna trecută), în timp ce Jean-Luc Mélenchon, candidatul mișcării civice de extremă stânga „France Insoumise” („Franța Nesupusă”), ar primi 19,5% din voturi. François Fillon, candidatul formațiunii de centru-dreapta „Uniunea pentru o Mișcare Populară”, are o susținere de 19%. Socialistul Benoît Hamon este creditat cu doar 8%.

În turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale, programat pe 7 mai, raportul Emmanuel Macron / Marine Le Pen va fi 62%-38%, în timp ce François Fillon ar obține un scor de 57%-43% în fața lui Marine Le Pen. În cazul unui duel Emmanuel Macron / François Fillon, primul s-ar impune cu 65% la 35%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Elabe.

„Vă voi proteja!”. Marine Le Pen promite să interzică orice formă de imigrație în Franța dacă este aleasă președinte

Liderul de extremă dreapta Marine Le Pen promite francezilor că prima măsură pe care o va lua în calitate de președinte al Franței va fi eliminarea imigrației de pe teritoriul țării:„Vă voi proteja! Prima decizie pe care o voi lua va fi reinstituirea granițielor țării”, a spus Le Pen zilele trecute, în fața unei mulțimi entuziaste care a întâmpinat-o pe acordurile imnului Frontului Național,„Aceasta este casa noastră”. Aceasta le-a transmis că nu vor mai fi obligați să-i primească pe refugiați și nici să suporte„globalizarea sălbatică” ce are loc în prezent.

Criticându-i feroce pe rivalii săi, liderul partidului de extremă dreaptă spune că terenul său este cel al patriotismului:„Alegerea de duminică este simpli. Este o alegere între o Franță care se ridică încă o dată și o Franță care se scufundă”. Cu toate acestea, sondajele din ultima perioadă au părut extrem de strânse, unele chiar în marja de eroare, dar majoritatea au arătat că, odată ajunsă în turu doi, Le Pen va pierde președinția Franței.

Casele de sondare susțin că absenteismul la urne ar putea atinge cote-record, iar cheia stă în convingerea electoratului să iasă la vot, iar Le Pen a recepționat acest mesaj și a încercat să activeze coarda referitoare la orientarea anti-europeană, anti-imigraționistă a partidului pe care îl conduce.

„Luptați pentru victorie până în ultimul minut! Dacă fiecare patriot va putea convinge în această săptămână un singur votant care se gândește să nu vină la urne, un singur alegător nehotărât, suntem siguri de victorie!, i-a îndemnat aceasta pe susținătorii săi. Liderul Frontului Național a promis că, odată ajunsă președinte, Franța nu se va mai supune UE și va ieși din zona Schengen, promițând o interdicție imediată în materie de imigrație:„Fluxul masiv de refugiați nu este o oportunitate pentru Franța, este o tragedie pentru Franța. Uneori, francezii au mai puține drepturi decât străinii – chiar și decât imigranții ilegal”, a spus Le Pen.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase